Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί αλλά οι προκλήσεις παραμένουν

Καραβίας (Eurobank): Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί αλλά οι προκλήσεις παραμένουν
Oι προκλήσεις παραμένουν,τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας
Γύρω από την  πρόταση για την α΄ κατοικία και τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος περιστράφηκε η ομιλία του Φωκίωνα Καραβία, διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Πάντως ο κ. Καραβίας εκτίμησε, πως παρά τους θετικούς δείκτες για την οικονομία οι προκλήσεις, όπως και η μεταβλητότητα παραμένουν ενώ οι αγορές θέτουν τρία φλέγοντα ερωτήματα στις τράπεζες.
 «Οι προκλήσεις παραμένουν και οι αγορές μας αμφισβητούν και αυτό φαίνεται από τις διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο» σημείωσε και πρόσθεσε πως τρία θέματα τίθενται ως προς τις τράπεζες από τις αγορές: τα κόκκινα δάνεια, η επάρκεια κεφαλαίων και η χαμηλή κερδοφορία.
Ο κ. Καραβίας τόνισε  πως η Eurobank απάντησε με το πλάνο μετασχηματισμού που ανακοίνωσε.
Έθεσε δε ως στόχο μετά και τις δυο τιτλοποιήσεις που θα γίνουν φέτος το ποσοστό των κόκκινων δανείων στην τράπεζα να μειωθεί στο 15% στο τέλος της χρονιάς και να φτάσει σε μονοψήφιο έως το τέλος του 2021.
«Οι τραπεζίτες πρέπει να δηλώνουν αισιόδοξοι αλλά πραγματικά πιστεύω ότι η τράπεζα με το πλάνο που έχει με κάνει πραγματικά αισιόδοξο».
Σε ότι αφορά την πρόταση για την προστασία της α’ κατοικίας και τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει οι θεσμοί ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank είπε ότι ο στόχος ήταν διπλός: να προστατευτούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να σταματήσουν πρακτικές του παρελθόντος που αυτή την προσπάθεια εκμεταλλεύονταν στρατηγικοί κακοπληρωτές.
«Μετά από μακρά και εντατική διαβούλευση –και ήταν η πρώτη φορά που είχαμε την θετική εμπειρία μιας ειλικρινούς διαπραγμάτευσης- καταλήξαμε σε ένα σχέδιο που καλύπτει τα περισσότερα από τα ζητήματα».
Αναγνώρισε ότι στην διαβούλευση έπρεπε να ακουστούν όλες οι απόψεις.
Ακούσαμε αυτές των ευρωπαϊκών θεσμών.
«Η πεποίθησή μου είναι ότι υπάρχει καλή πίστη από όλες τις πλευρές και θεωρώ θέμα χρόνου να καταλήξουμε στην οριστική λύση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης