Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλήρημα Erdogan: Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας - Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο

Παραλήρημα Erdogan: Οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας  - Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο
Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο,
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά των Ελληνοκυπρίων προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, σε ομιλία στη γενέτειρά του, την Ριζούντα εμφανώς ενοχλημένος από την ανακάλυψη υδρογωνανθράκων στην Κυπρικάη ΑΟΖ δηλώνοντας ότι «οι Ελληνοκύπριοι είναι εχθροί της Τουρκίας».
Όπως μετέδωσε το Κυπριακό δίκτυο ΣΙΓΜΑ, «ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – CHP) στην Τουρκία ότι συμπορεύεται μαζί τους».
«Έφεραν το θέμα αυτό (την κυπριακή γεώτρηση) στην Βουλή, μιλώντας σαν τους Ελληνοκύπριους. Έγιναν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στην Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων...
Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι μια τέτοια επίθεση. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο» δήλωσε σε ένα πραγματικό παραλήρημα ο Erdogan.
Υπογράμμισε ακόμη, οτι μόλις τελειώσουν οι εργασίες συντήρησης και όλοι οι έλεγχοι στο νέο πλοίο που βρίσκεται τώρα στα ναυπηγεία της Γιάλοβα, θα σταλεί στην Aνατ. Μεσόγειο για να ξεκινήσει γεωτρήσεις.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό πλούτο που δικαιούμαστε τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στο Αιγαίο, όπως επίσης και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης