Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Πεκίνο για τις εργασίες της 13ης Μικτής Διυπουργικής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας - Κίνας

Επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Πεκίνο για τις εργασίες της 13ης Μικτής Διυπουργικής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας - Κίνας
Στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατούγκαλος, θα έχει και σειρά επαφών 
Στο Πεκίνο θα βρίσκεται αύριο, Δευτέρα 4/3, και την Τρίτη 4/3  ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, προκειμένου να συμπροεδρεύσει της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής της Ελλάδας με την Κίνα.
Στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών, όπως και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Στο περιθώριο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λ.Δ. Κίνας, WANG Yi, ενώ θα έχει ακόμα διμερείς συναντήσεις με τους ZHONG Shan, Υπουργό Εμπορίου και NING Jizhe, Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Γ. Κατρούγκαλος θα συμμετάσχει επίσης στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης