Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών το επενδυτικό κλίμα τον Μάρτιο 2019 - Στις -2,2 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών το επενδυτικό κλίμα τον Μάρτιο 2019 - Στις -2,2 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/3) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, καθώς ο δείκτης απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Sentix ενισχύθηκε στις -2,2 μονάδες, έναντι -3,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -3,1 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης σημείωσε ανάκαμψη μετά από έξι συνεχόμενους μήνες πτώσης, κατά τους οποίους είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση κατέγραψε πτώση για έβδομο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ αντίθετα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες για το επόμενο διάστημα σημείωσε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ασία θα δώσει ώθηση στην Ευρωζώνη.
«Η Ασία βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επενδυτών, εάν ενταθούν τα σημάδια ανάκαμψης θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζώνη του ευρώ», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλςο της Sentix, Manfred Huebner, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτό δίνει λόγους να ελπίζουμε ότι δε θα υπάρξει ύφεση».
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησς ότι ο κίνδυνος της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη αυτό τον μήνα χωρίς μία συμφωνία θα μπορούσε να δώσε τέλος σε οποιαδήποτε ανάκαμψη.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που αφορούν το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε στις 4 μονάδες, έναντι 3,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά εξίμιση ετών στα οποία είχε βρεθεί τον Φεβρουάριο.
Παρά το γεγονός ότι ο υποδείκτης προσδοκιών βελτιώθηκε, ο αντίστοιχος υποδείκτης που σχετίζεται με τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014.
«Η πρώην οικονομική ατμομηχανή δε βρίσκεται καθόλου έξω από την αγέλη», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix για το ζήτημα της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης