Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κώστας Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Εθνικής): Σε 6 τομείς ο μετασχηματισμός – Γιατί διεκδικώ την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Κώστας Μιχαηλίδης (Πρόεδρος Εθνικής): Σε 6 τομείς ο μετασχηματισμός – Γιατί διεκδικώ την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Για τον μετασχηματισμό της Εθνικής τόνισε o Κώστας Μιχαηλίδης ότι περιλαμβάνει 6 κρίσιμους τομείς, 20 πρωτοβουλίες και 90 υποτομείς.
Τους 6 τομείς στους οποίους θα επενδύσει η Εθνική τράπεζα στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της που θα διαρκέσει χρονικά 2-3 χρόνια αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης.
Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής είναι εξυγίανση ισολογισμών, η αποτελεσματικότητα, οι καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, οι νέες τεχνολογίες, η διαχείριση προσωπικού και η εταιρική διακυβέρνηση.
Σε συνάντηση με δημοσιογράφους παρουσίασε επίσης την δική του άποψη για την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για την οποία έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ένωσης.
Ο νέος πρόεδρος θα αναδειχθεί στις 26 Μαρτίου 2019.
Με την αρχή «no vote no veto» (όχι ψήφος όχι βέτο) που εφαρμόζει στα διοικητικά συμβούλια η Εθνική Τράπεζα επιθυμεί να «αλλάξει» και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θεωρώντας πως μπορεί να δώσει πολλά ακόμα στο τραπεζικό σύστημα.
Ο Ν. Καραμούζης ο νυν πρόεδρος έκανε ένα σημαντικό βήμα στην Ένωση αλλά μπορούν να γίνουν και άλλα πρόσθεσε...
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος και δεν δέχθηκε ότι προηγείται άλλος υποψήφιος δεν υπάρχουν «τετελεσμένα».
Ο Μιχαηλίδης θεωρεί θετικό βήμα το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια παρ΄ ότι κάποια σημεία του θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει  ενώ θεωρεί πως δεν είναι εύκολη μια πρόχειρη αποτίμηση των συνεπειών του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τις τράπεζες.
Για τον μετασχηματισμό της Εθνικής τόνισε ότι περιλαμβάνει 6 κρίσιμους τομείς, 20 πρωτοβουλίες και 90 υποτομείς.
Απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους της Εθνικής.
Ο Μιχαηλίδης τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα αποτελεί κράμα ιστορίας και σύγχρονης πραγματικότητας που διαμορφώνουν γερά θεμέλια.
Ωστόσο η ιστορικότητά της κάποιες φορές την κάνει λιγότερο ευέλικτη.
Ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες περαιτέρω είναι προτεραιότητα για την τράπεζα η οποία πάντως σκοπεύει να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού μέσω εθελουσίας εξόδου έως 2000 άτομα εκτός των όσων  εργαζομένων θα φύγουν με την εθελουσία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και φθάνει τα 700-750 άτομα.
Σημαντικό είναι το έργο της τράπεζας στην προσέλκυση ξένων θεσμικών επενδυτών σημείωσε ο Μιχαηλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης