Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κίνα ο ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος – Νέα εποχή για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις

Στην Κίνα ο ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος – Νέα εποχή για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις
Επιβεβαιώθηκε η επιθυμία της Κίνας να αφήσει πιο έντονο το αποτύπωμα της σε επενδύσεις στην Ελλάδα είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Για νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή για τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις.
Η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε τη μεγάλη δυναμική που έχουν οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις, την προτεραιότητα που δίνουν και οι δύο χώρες στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ μας, στη σύμπτωση συμφερόντων που υπάρχει ανάμεσα στο νέο οικονομικό μοντέλο που θέλουμε να χτίσουμε, και που επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα γέφυρα ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική και την στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού
Επιβεβαιώθηκε, επίσης, η επιθυμία της κινεζικής πλευράς να αφήσει πιο έντονο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, σε επενδύσεις, σε συνεργασία οικονομική» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών και με άλλα στελέχη της ηγεσίας της κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
«Η Κίνα έχει πολλά επιτεύγματα, είναι στον δρόμο να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έβγαλε 700 εκατ. από τους πολίτες της από την απόλυτη φτώχια» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης