Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες διαδηλώσεις στην Αλβανία – Οι πολίτες ζητούν πρόωρες εκλογές

Νέες διαδηλώσεις στην Αλβανία – Οι πολίτες ζητούν πρόωρες εκλογές
Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν και πάλι πρόωρες εκλογές στην Αλβανία
Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στα Τίρανα η σημερινή συγκέντρωση των οπαδών της αντιπολίτευσης που αξιώνουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Οι διαδηλωτές, που ήταν μερικές χιλιάδες και πάλι, ανανέωσαν το ραντεβού τους στον ίδιο χώρο, για τις 16 Μαρτίου 2019.
Οι αρχηγοί της ενωμένης αντιπολίτευσης, συνοδευόμενοι από το πλήθος, παρέδωσαν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή την έγγραφη άρνηση των υποψηφίων βουλευτών από τις λίστες των κομμάτων να δεχτούν την αναπλήρωση των κενών εδρών της αντιπολίτευσης στην αλβανική Βουλή.
Όσο εξελισσόταν η διαδήλωση, εντός της Βουλής ορκίστηκαν τέσσερις επιλαχόντες βουλευτές από τις λίστες των κομμάτων τις αντιπολίτευσης που δεν πειθάρχησαν στην πολιτική απόφαση των ηγετών τους ενώ τις επόμενες μέρες ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει στους δέκα έξι από τους πενήντα τρεις της αντιπολίτευσης που παραιτήθηκαν ομαδικά στις 23 Φεβρουαρίου.
Ο πρωθυπουργός Edi Rama, ανοίγοντας τις εργασίες της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως σχηματισμό της νέας αντιπολίτευσης στην αλβανική Βουλή.
Στην ομιλία του, εμφανίστηκε απαξιωτικός προς την αντιπολίτευση.
Είπε ότι δεν εκπροσωπεί το λαό παρά μόνο μια ομάδα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που απαιτεί εξουσία στο τραπέζι, ενώ χαρακτήρισε την πράξη της ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της αντιπολίτευσης «ως πολιτική αυτοκτονία» και οριστική απομάκρυνση από την πολιτική.
Τέλος, επέμεινε ότι η Βουλή θα συνεχίσει το έργο της με τη νέα αντιπολίτευση υπό διαμόρφωση, ότι οι δημοτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεξαχθούν κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης