Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 1.450 δολάρια εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τον χρυσό η Goldman Sachs

Στα 1.450 δολάρια εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τον χρυσό η Goldman Sachs
«Bull» η Goldman Sachs για τον χρυσό 
Στα 1.450 δολάρια ανά ουγγιά όρισε την τιμή-στόχο (12μήνου) για τον χρυσό η Goldman Sachs, αναθεωρώντας ταυτόχρονα επί τα βελτίω την πρόβλεψη για τους επόμενους τρεις μήνες, από 1.325 σε 1.350 δολάρια.
Σε ό,τι αφορά το αμέσως επόμενο εξάμηνο, η αμερικανική τράπεζα «βλέπει» το πολύτιμο μέταλλο στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά.
Η Goldman επικαλείται τη χαμηλή ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα επιφέρει αύξηση εισροών στα ETFs και, κυρίως, τις γεωπολιτικές εντάσεις, την αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη, την υψηλή ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες και την εκτίμηση για αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ.
Η τιμή του χρυσού έκλεισε σήμερα (5/3) με νέες απώλειες, για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, καθώς δέχεται πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου.
Ώθηση στο δολάριο προσέφεραν ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, επισημαίνεται.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,2% ή 2,80 δολ., στα 1.284,70 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο χρυσός απώλεσε όλα τα κέρδη από τα μέσα Νοεμβρίου 2018 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2019 (από 1.200 σε 1.348 δολάρια ανά ουγγιά).

Διαβάστε: Goldman Sachs: Προς την πλήρη ταύτιση η πορεία του χρυσού και των επιτοκίων των αμερικανικών 10ετών ομολόγων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης