Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θεσμικό πραξικόπημα από την ΤτΕ στην Attica bank – Αναιρούν την ακρόαση και αποφασίζουν στις 8/3 για Ρουμελιώτη

Θεσμικό πραξικόπημα από την ΤτΕ στην Attica bank – Αναιρούν την ακρόαση και αποφασίζουν στις 8/3 για Ρουμελιώτη
Επιχειρείται πραξικόπημα από την ΤτΕ και για να το θέσουμε απλά επειδή ο Ρουμελιώτης δεν είναι δικός τους θέλουν να τον καθαρίσουν, θέλουν να του αφαιρέσουν το fit and proper…
Τα όσα διαδραματίζονται από την εποπτική αρχή των ελληνικών τραπεζών δηλαδή την ΤτΕ δεν έχει προηγούμενο στην κυριολεξία.
Ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας Σπύρος Παντελιάς κατ΄ εντολή Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ προφανώς... έστειλε πρόσφατα επιστολή στον Πρόεδρο της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη ουσιαστικά θέτοντας του τελεσίγραφο να αποχωρήσει από την τράπεζα, τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο εμμέσως πλην σαφώς και ακατάλληλο να ηγείται ως Πρόεδρος την Attica bank.
Το αιτιολογικό ότι συμπεριφέρεται ως εκτελεστικός ενώ ο Πρόεδρος είναι ως γνωστό μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας και ότι δεν συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη.
Η ΤτΕ ζητούσε από τον Ρουμελιώτη στις 4 Μαρτίου 2019 να παρουσιαστεί στην Κεντρική Τράπεζα για ακρόαση.
Ο Ρουμελιώτης γραπτώς ζήτησε να τον ενημερώσει η ΤτΕ για το σκεπτικό της απόφασης της και να του προσκομίσει ότι στοιχεία διαθέτει ώστε να απαντήσει ανάλογα και να αντικρούσει τα επιχειρήματα που προβάλλει η εποπτική αρχή.
Η ΤτΕ μη περιμένοντας αυτή την εξέλιξη άπαξ και ο Ρουμελιώτης δεν παρουσιάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα…προφανώς και δεν μπορεί να προσκομίσει στοιχεία γιατί απλά δεν υπάρχουν… αναιρεί την διαδικασία της ακρόασης και μονομερώς αποφασίζει ότι…την Παρασκευή 8 Μαρτίου θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της ΤτΕ για να αξιολογήσει Ρουμελιώτη και Attica bank.
Μάλιστα η ΤτΕ αντιλαμβανόμενη το κίνδυνο να γελοιοποιηθεί καθώς είναι διάτρητες, κατασκευασμένες και εκ του πονηρού εκπορευόμενες οι καταγγελίες κατά του Ρουμελιώτη…τον ενημέρωσε ότι ούτε θα του προσκομίσει την έκθεση που έχει συντάξει – αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει έκθεση – και ότι θα λάβει υπόψη τα στοιχεία που είχε παραδώσει ο Πρόεδρος της Attica bank τον Δεκέμβριο του 2018 στην ΤτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 ο Ρουμελιώτης είχε με επιστολή του ενημερώσει την ΤτΕ ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην Attica bank, ανέφερε ότι ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να αναθέσει στον επιθεωρητή της τράπεζας να συντάξει πόρισμα για το πώς χορηγήθηκαν δάνεια στον Καλογρίτσα και πολλά άλλα.
Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έλαβε δάνεια 119 εκατ ευρώ με μόλις 3 εκατ πραγματικές εξασφαλίσεις, ήταν 25 εκατ οι εγγυήσεις αλλά επαναξιολογήθηκαν σε 3 εκατ.
Με 3 εκατ εγγυήσεις δόθηκαν δάνεια 119 εκατ ευρώ και αυτό το ωραίο deal είχε την έγκριση της ΤτΕ.
Ο Ρουμελιώτης κατηγορήθηκε ότι διαδραμάτισε καίριο ρόλο για την τιτλοποίηση NPEs των 700 εκατ το Artemis 2.
Είναι αληθές ότι το Artemis 2 το έκλεισε ο Ρουμελιώτης αλλά ήταν σε γνώση του διευθύνοντος συμβούλου του Θ. Πανταλάκη είχε την συγκατάβαση του για συγκεκριμένους λόγους που γνωρίζει η ΤτΕ και μάλιστα πολύ καλά....
O Ρουμελιώτης λοιπόν ως πρόεδρος συνέβαλλε να αποκαλυφθούν πολλά λάθη – για να μην χαρακτηριστούν χειρότερα – και είναι υπόλογος γιατί αποκαλύπτει τα λάθη γιατί αυτό έχει συμβεί.
Τα περί εκτελεστικού Προέδρου είναι προφάσεις εν αμαρτίαις της ΤτΕ που πραξικοπηματικά παραβιάζει κάθε διαδικασία και επιβάλλει με το έτσι θέλω τις διοικήσεις.
Ούτε σε κομουνιστικά καθεστώτα δεν υπήρχαν τέτοιες απαράδεκτες, προσβλητικές και αντιθεσμικές πρακτικές ειδικά μάλιστα από μια Κεντρική Τράπεζα που κυρίως πρέπει να είναι θεματοφύλακας της…σοβαρότητας.
Επιχειρείται πραξικόπημα από την ΤτΕ και για να το θέσουμε απλά επειδή ο Ρουμελιώτης δεν είναι δικός τους θέλουν να τον καθαρίσουν, θέλουν να του αφαιρέσουν το fit and proper την καταλληλότητα…
Επίσης η ΤτΕ και εδώ αποκαλύπτεται ο δόλος των σχεδίων της επικαλείται τον SSM και ερωτούμε ο SSM και η ΕΚΤ εποπτεύουν την Attica bank ή η ΤτΕ;
Αυτά που συμβαίνουν, οι πρακτικές της ΤτΕ αποτελούν όνειδο για την ιστορία ενός θεσμού που το κύρος του έχει καταρρακωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης