Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το «Μακελειό» - Αντιδράσεις των κομμάτων

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το «Μακελειό» - Αντιδράσεις των κομμάτων
Η υφυπουργός Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη, επικοινώνησε με  την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας
(upd2) Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, επικοινώνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», ενώ λόγο για «απίστευτη χυδαιότητα» έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Την καταδίκη της εφημερίδας «Μακελειό» από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι "η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει και το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για  πρωτοσέλιδο της ντροπής.

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Η κ. Χρυσοβελώνη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού, επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου για «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».
Μάλιστα, «η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις».
Η θέση της υφυπουργού είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, «έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος.
Για το τελευταίο και τους “ υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

Παπαδημούλης: Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή

Για «απίστευτη χυδαιότητα» του πρωτοσέλιδου του «Μακελειού», έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Παπαδημούλης  «η απίστευτη χυδαιότητα του πρωτοσέλιδου του “Μακελειού”, επιβάλλει την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, της ΕΣΗΕΑ και κυρίως την απόλυτη καταδίκη και απομόνωση, από όλα τα κόμματα που σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!».

Μάλιστα, τονίζει ότι «ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αρμόδιος για τα θέματα ισότητας των φύλων, σκοπεύω να διεθνοποιήσω το ζήτημα, με επιστολή προς τους Προέδρους του ΕΚ, της Κομισιόν και του Συμβουλίου.
Η φασιστική-σεξιστική χυδαιότητα, ντροπιάζει την Ελλάδα και την Δημοκρατία.
Και θα ηττηθεί!».

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία δημοκρατική  δύναμη δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή

«Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν  τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, « καμία δημοκρατική  δύναμη δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις  νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».
Σημειώνεται ότι την καταδίκη της εφημερίδας «Μακελειό» από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις είχε ζητήσει με ανακοίνωσή του επίσης το  Σάββατο 9/3 και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η εν λόγω εφημερίδα είναι «σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Πηγές ΝΔ: Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει

«Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού», ανέφεραν πηγές της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».

Κίνημα Αλλαγής: Η σιωπή είναι συνενοχή

Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο, το απαράδεκτο δημοσίευμα της δήθεν εφημερίδας Μακελειό, για τις γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει «καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.
Η μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή.
Εκφράζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όποιον και αν αφορά.
Η σιωπή είναι συνενοχή.
Και εμείς δεν σιωπούμε .......».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης