Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Εάν το κοινοβούλιο δε στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit η αποχώρηση από την ΕΕ θα καθυστερήσει

Gove (Βρετανία): Εάν το κοινοβούλιο δε στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit η αποχώρηση από την ΕΕ θα καθυστερήσει
Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε τις αλλαγές για το backstop που απαιτούσαν οι βουλευτές
Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας κατάφερε να εξασφαλίσει μία «νομικά δεσμευτική» υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop αναφέρθηκε σήμερα (12/3) ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Michael Gove, τονίζοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα συμφωνία αντιπροσωπεύει μία «βελτίωση» σε σχέση με την προηγούμενη.
Ειδικότερα, ο κ. Gove δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει τις εκκλήσει για καθυστέρηση της ψηφοφορίας, επιβεβαιώνοντας ότι «η ουσιαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας στη Βουλή των Κοινοτήτων».
«Εάν η ενισχυμένη συμφωνία καταψηφιστέι ξανά, η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να καθυστερήσει ή να διαλυθεί», προειδοποίησε ο κ. Gove, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα για τους βουλευτές να αποφασίσουν».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε τις αλλαγές για το ιρλανδικό backstop που απαιτούσαν οι βουλευτές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση συμφώνησε ότι η Ευρωπαϊκη Ένωση θα εργαστεί για τη δημιουργία εναλλακτικών συμφωνιών, μέσω των οποίων δε θα χρειάζεται το backstop».
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός ανέφερε ότι «εάν οι βουλευτές ψηφίσουν την επέκταση του άρθρου 50, τότε η ΕΕ θα μπορούσε να επιβάλει όρους», ενώ διευκρίνησε ότι «εάν το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμενε στο backstop, τότε θα είχε απεριόριστη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ, αλλά οι υπήκοοι της ΕΕ δε θα έχουν την ελευθερία να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Οι αλιείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε θα είχαν πρόσβαση στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά οι αλιείς του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι σε θέση να πουλήσουν τα ψάρια του στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Gove, προσθέτοντας ότι «αυτό θα ήταν βαθιά άβολο για την ΕΕ».
Αναφορικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, ο κ. Gove τόνισε ότι «δεν απέτυχε», καθώς όπως εξηγεί «κατάφερε να κάνει αυτό που είχε οριστεί να κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης