Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 19 – 20/3 η υπουργική συνάντηση του ΟΟΣΑ στην Αθήνα – Στο επίκεντρο η περιφερειακή πολιτική

tags :
Στις 19 – 20/3 η υπουργική συνάντηση του ΟΟΣΑ στην Αθήνα – Στο επίκεντρο η περιφερειακή πολιτική
Αναμένεται να συμμετάσχουν 220 σύνεδροι
Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου η υπουργική συνάντηση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) με θέμα την περιφερειακή πολιτική: «Megatrends: Building better futures for regions, cities and rural areas».
Στην υπουργική συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν 220 σύνεδροι, ανάμεσα στους οποίους περίπου 60 επικεφαλής αντιπροσωπειών (Heads of Delegations), εκ των οποίων περίπου 20 θα είναι υπουργοί.
Στις 19 Μαρτίου 2019, από 09:00-12:00, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση και συγκεκριμένα συνάντηση - στρογγυλό τραπέζι του ΟΟΣΑ μεταξύ υπουργών και δημάρχων.
Κατά τη συνάντηση, οι υπουργοί θα κληθούν να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούν για τις περιφέρειες, τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές τις μεγάλες διεθνείς τάσεις (παγκοσμιοποίηση, ψηφιοποίηση, δημογραφικά θέματα, κλιματική αλλαγή) και να διαμορφώσουν πολιτικές για τη διαχείρισης τους.
Στις παραπάνω θεματικές συγκαταλέγονται πολιτικές που διαχρονικά εφαρμόζονται στην Ελλάδα μέσω της αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για τη μείωση των ανισοτήτων και τη κοινωνική ένταξη.
Παράλληλα, θα ανακοινωθούν αρχικά στοιχεία που θα προκύψουν από την μελέτη που διενεργεί ο ΟΟΣΑ για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ελλάδας για την μετά το 2020 περίοδο και την επίτευξη της πολιτικής συνοχής δυναμώνοντας την παραγωγικότητα στην Ελληνική περιφέρεια, προωθώντας την αειφόρο χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική ένταξη, την εμβάθυνση της διακυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης