Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον απειλεί τη Γερμανία σε περίπτωση που δεν μποϊκοτάρει τη Huawei

Η Ουάσιγκτον απειλεί τη Γερμανία σε περίπτωση που δεν μποϊκοτάρει τη Huawei
Αμερικανικές απειλές προς το Βερολίνο αν δεν μποϊκοτάρει τη Huawei
Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Γερμανία να μην επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ειδεμή θα σταματήσουν την ανταλλαγή πληροφοριών με το Βερολίνο, έστειλε η Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, το μήνυμα εστάλη στο Βερολίνο με επιστολή του Αμερικανού πρεσβευτή στον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Peter Altmaier, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Wall Street Journal».
Οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο πλέον να πείσουν τους εταίρους τους να μποϊκοτάρουν την Huawei επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.
Η κινεζική εταιρεία ασφαλώς αρνείται τις κατηγορίες και έχει αναλάβει νομική δράση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης.
Στην επιστολή προς τον Γερμανό υπουργό, η οποία φέρει ημερομηνία 8 Μαρτίου 2019, ο Αμερικανός πρεσβευτής τονίζει ότι η διασφάλιση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων είναι υψίστης σημασίας για την άμυνα και τη συνεργασία στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, τονίζοντας τον κίνδυνο που μπορεί να θέσει σε αυτούς τομείς η Huawei.
Οι ΗΠΑ, αλλά και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει στις εταιρείες τους να συνεργαστούν με τη Huawei για την ανάπτυξη δικτύου 5G.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης