Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Συστήνει τοποθετήσεις σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας – Ευκαιρίες και στα ελληνικά χρεόγραφα

tags :
HSBC: Συστήνει τοποθετήσεις σε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας – Ευκαιρίες και στα ελληνικά χρεόγραφα
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια οι καλύτερες επιλογές στην αγορά ομολόγων - Κυρίαρχος του 2019 το δολάριο
Υπέρ των τοποθετήσεων σε κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, μεταξύ των οποίων αυτά Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας, τάσσεται σε έκθεσή της, υπό τον τίτλο «Fixed Income Asset Allocation: Flat as a pancake», ο χρηματοοικονομικός όμιλος HSBC.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές του χρηματοπιστωτικού ομίλου η επανάληψη της διαδικασίας των TLTROs της ΕΚΤ θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους εκδότες ομολόγων εκτός του πυρήνα της Ευρώπης, ενώ προσθέτουν ότι οι πρόσφατες κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία είχαν πολύ καλή πορεία, αποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται και την ΕΚΤ.

Αποτέλεσμα της παραπάνω εμπιστοσύνης η HSBC να εμφανίζεται «μέτρια αισιόδοξη» για τη πορεία των συγκεκριμένων χρεογράφων από «ουδέτερη» που ήταν πριν.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο όμιλος εστιάζει την προσοχή του στην πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου, τονίζοντας ότι έγινε δεκτή με θετικό τρόπο από τις αγορές, κάτι το οποίο συνέβη τόσο με την έκδοση 30ετούς ιταλικού ομολόγου και 15ετούς ισπανικού.
Κατά την HSBC αυτή η θετική υποδοχή αποδεικνύει ότι  εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ευρωπαϊκή περιφέρεια αποκαθίσταται σταδιακά και συστήνει στους επενδυτές να επανεξετάσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις τρεις προαναφερθείσες αγορές.

Στον αντίποδα θεωρεί ότι τα ομόλογα των ισχυρών οικονομιών της Ευρωζώνης, όπως το γερμανικό bund (10ετές γερμανικό, κρατικό ομόλογο) δεν έχουν πολλά περιθώρια ελιγμών με την απόδοση να συνεχίζει να κυμαίνεται μεταξύ πέντε και 25 μονάδων βάσης.
Μάλιστα η HSBC δεν αποκλείει εκ νέου διολίσθηση της απόδοσης του γερμανικού 10ετούς σε αρνητικό επίπεδο, ιδιαίτερα εάν συνεχιστεί η σχετικά αδύναμη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Εξετάζοντας τα αμερικανικά ομόλογα οι αναλυτές της HSBC τονίζουν ότι σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η στάση της Fed στην επικείμενη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 20/3, αν και θεωρείται βέβαιο ότι η τράπεζα δεν σκοπεύει να ασκήσει επιθετική πολιτική, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον και με δεδομένη την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Επιστρέφοντας επί ευρωπαϊκού εδάφους και εξετάζοντας τη βρετανική αγορά, όπως είναι φυσικό, υπ’ αριθμό ένα παράγοντας για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει δεν είναι άλλος από τις εξελίξεις στο ζήτημα του Brexit.
Παράλληλα στην ίδια έκθεση η HSBC παραθέτει και τις εκτιμήσεις της για την πορεία των βασικών νομισμάτων, ευθυγραμμιζόμενη με τους περισσότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους, οι οποίοι εκτιμούν ότι το δολάριο θα ακολουθήσει πορεία καλύτερη από αυτήν των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης