Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο 2019 - Αλλαγές στη θητεία στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

tags :
Ρήγας: Είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο 2019 - Αλλαγές στη θητεία στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ
Είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας
Είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, διεμήνυσε σήμερα (12/3/2019) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».
Απαντώντας σε ερώτηση αν πιέζεται η κυβέρνηση από το εξωτερικό να προχωρήσει γρήγορα σε βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ρήγας απάντησε:
«Καμία πίεση. Είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση αυτή την περίοδο έχει τη στοχοπροσήλωσή της» στο να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή «πολλά νομοσχέδια που αφορούν την κοινωνία».
Σχολίασε δε ότι «αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης.
Μέσα μάλιστα στην παραζάλη του με το πρόβλημα που έχει με τη στρατηγική της ΝΔ, ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα θετικά που συντελούνται στην οικονομία συμβαίνουν γιατί έρχεται η ΝΔ».
Ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «θα ακούσουμε πολλά την επόμενη περίοδο αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εμείς παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι σε αυτά τα οποία θέλουμε να πετύχουμε».
Επίσης παρατήρησε ότι «όλα αυτά τα οποία δόθηκαν δεν είναι απλά επιδόματα, αλλά αφορούν την υποστήριξη σε μια σειρά πολύ σοβαρών ζητημάτων, όπως το πρώτο παιδί, το θέμα της πρώτης κατοικίας, το επίδομα ενοικίου.
Οι δε προσλήψεις είναι αυτό το οποίο είχαμε πει ότι έχει ανάγκη αυτή την περίοδο και ο δημόσιος τομέας και κυρίως το κοινωνικό μέρος του δημόσιου τομέα. Αυτό είχαμε πει και αυτό κάνουμε.
Αυτό δεν είναι για εμάς προεκλογικό.
Στη μεταμνημονιακή περίοδο, το έχουμε πει πολλές φορές, οι επιλογές που κάνουμε θα έχουν πλέον διαφορετικό ποιοτικό πρόσημο, θα εστιάζουν στο να αντιληφθεί ο κόσμος στην καθημερινότητά του τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μείωση θητείας για οικογένειες με πάνω από 3 παιδιά και ρυθμίσεις για νέους που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου θα προβλέπονται τα εξής:
-Η θητεία για όλα τα αγόρια των πολύτεκνων οικογενειών που έχουν πέντε παιδιά, οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν θα είναι 6 μήνες
-για τα αγόρια οικογενειών με 3 και 4 παιδιά η θητεία πηγαίνει στους 8 μήνες, ενώ
-σχετικά με την εναλλακτική θητεία «συμμορφωνόμαστε και σωστά με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες», όπως είπε, και η θητεία πηγαίνει από 15 στους 12 μήνες, όπως είναι για όλους τους στρατεύσιμους.
Τέλος, ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν τους νέους που ειδικά την περίοδο αυτή βρέθηκαν στο εξωτερικό και δεν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους με αποτέλεσμα να κηρυχθούν ανυπότακτοι, για να προσθέσει ότι το νομοσχέδιο επιλύει πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης