Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,5% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.298,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,5% για τον χρυσό, λόγω δολαρίου - Στα 1.298,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε στα 1.298,10 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (12/3/2019) ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2019 αύξηση 0,2%, όσο ανέμεναν και οι οικονομολόγοι, ενώ στους 12 μήνες έως τον Δεκέμβριο, ο δείκτης CPI αυξήθηκε κατά 1,5%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 1,6% του Ιανουαρίου και το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Αύγουστο του 2018- ενώ από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση του δομικού πληθωρισμού κατά 0,2%.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 2,1%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,5% ή 7 δολ., στα 1.298,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 96,9 μονάδες.
Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,13 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα, εν τω μεταξύ, στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Το βρετανικό κοινοβούλιο καλείται να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί τη Συμφωνία Αποχώρησης, κατόπιν και των αλλαγών της τελευταίας στιγμής που υπήρξαν κατά τη συνάντηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης