Τελευταία Νέα
Speculator

Δεν τα βρήκαν σε νέα συνάντηση τράπεζες και ΟΤΟΕ αλλά φάνηκε πιθανότητα συμφωνίας

tags :
Δεν τα βρήκαν σε νέα συνάντηση τράπεζες και ΟΤΟΕ αλλά φάνηκε πιθανότητα συμφωνίας
2% αυξήσεις δίνουν οι τράπεζες αλλά για όσους έχουν περισσότερα από 17 χρόνια - Νέα συνάντηση πριν την απεργία της 20ης Μαρτίου
Νέα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Τραπεζών και της ΟΤΟΕ πραγματοποιήθηκε χθες αργά το βράδυ με θέμα τη σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης και ενώ η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει ήδη απεργία για τις 20 του μήνα.
Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων των τραπεζών που μετείχαν στη συνάντηση μιλώντας στο bankingnews έκαναν λόγο για αδιέξοδο καθώς η πλευρά των τραπεζών επιμένει να διαχωρίζει από τις μισθολογικές μεταβολές που θα συμφωνηθούν όσους υπαλλήλους έχουν προϋπηρεσία έως 17 έτη.
Το γεγονός αυτό κατά τα στελέχη της ΟΤΟΕ δεν μπορεί να γίνει δεκτό καθώς αποτελεί μια πρακτική που διαχωρίζει σε διαφορετικές ταχύτητες του υπαλλήλους. Επιπλέον σημείωναν ότι η πλειοψηφία των τραπεζοϋπαλλήλων σήμερα ανήκει στην κατηγορία που οι τραπεζίτες αποκλείουν καθώς η μέση προϋπηρεσία στις τράπεζες έχει μειωθεί αισθητά μετά τα συνεχή προγράμματα εθελούσιας εξόδου που οδήγησαν σε αποχώρηση υπαλλήλους με μεγάλη προϋπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες χθες κάνοντας ένα μικρό βήμα υποχώρησης δέχτηκαν να υπάρξουν μισθολογικές αυξήσεις 2% για την ερχόμενη τριετία (διάρκεια της νέας επιχειρησιακής σύμβασης αν υπογραφεί) και ενώ φαίνεται να δέχονται να υπάρξει στη σύμβαση ρήτρα απασχόλησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον περιορισμό της αύξησης του 2% σε υπαλλήλους με περισσότερα των 17 ετών προϋπηρεσία υπάρχει επιμονή από μια συγκεκριμένη τράπεζα.
Πάντως παρά τους υψηλούς τόνους από πλευράς ΟΤΟΕ αλλά και τη σκληρή στάση των τραπεζών πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών και πάντως πριν από την ημέρα που έχει εξαγγελθεί απεργία επιδιώκεται να γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση και να υπάρξει συμφωνία.
Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει συμφωνία η ΟΤΟΕ έχει προειδοποιήσει τις διοικήσεις των τραπεζών ότι θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αλλά και θα εξετάσει άλλες νομικές δυνατότητες προκειμένου να οδηγήσει τις τράπεζες στην υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης