Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μιχαηλίδης (Εθνική): Τέλη Απριλίου η investment day, βλέπει "ιδιωτικοποίηση" – Γιατί διεκδικεί την Προεδρία της Ένωσης Τραπεζών

Μιχαηλίδης (Εθνική): Τέλη Απριλίου η investment day, βλέπει
O Πρόεδρος της Εθνικής ανέφερε ότι τέλη Απριλίου θα παρουσιαστεί σε investment day (επενδυτική ημέρα) τα σχέδια της Εθνικής για την μετεξέλιξη της σε μια εξυγιασμένη τράπεζα.
Ο Κώστας Μιχαηλίδης ο Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας επιμένει, θα διεκδικήσει την προεδρία της Ένωσης Τραπεζών στις 26 Μαρτίου γιατί πιστεύει ότι μπορεί να εξελίξει το έργο που αφήνει ο Νίκος Καραμούζης ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών.
«Θα δω όλους τους διοικητές και προέδρους των τραπεζών θα τους αναπτύξω το σχέδιο και όραμα μου.
Ήδη στις επαφές που έχω πραγματοποιήσει την ιδέα που παρουσιάζω την αντιμετωπίζουν θετικά.
Θέλουμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Ένωσης Τραπεζών υπάρχει πρόσφορο έδαφος»
Σε ερώτηση για τον Χαντζηνικολάου τον πρόεδρο της Πειραιώς και υποψήφιο στην Ένωση Τραπεζών ο Μιχαηλίδης μίλησε πολύ θετικά…όπως και για τον Καραμούζη που αποχωρεί.
Ο Μιχαηλίδης στην συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ήταν αρκετά προσεκτικός, κράτησε ισορροπίες και ίσως ήταν περισσότερο διπλωμάτης σε σχέση με το παρελθόν, ήταν αρκετά πειστικός, ξεγλιστρούσε από τις δύσκολες ερωτήσεις και είχε αντίληψη των ισορροπιών.  
Έδειξε ότι τον ενδιαφέρει η Ένωση Τραπεζών και θα διεκδικήσει την προεδρία.
Σε ερωτήσεις για την στρατηγική και τον μετασχηματισμό της τράπεζας ο Πρόεδρος της Εθνικής ανέφερε ότι τέλη Απριλίου θα παρουσιαστεί σε investment day (επενδυτική ημέρα) τα σχέδια της Εθνικής για την μετεξέλιξη της σε μια εξυγιασμένη τράπεζα.
Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Εθνικής μέσω πώλησης του ποσοστού του ΤΧΣ (ελέγχει το 40%) θα είναι μαζί με την μείωση των NPEs βασικές προτεραιότητες του ομίλου.
H προσέλκυση διεθνών επενδυτών που θα αποκτήσουν συμμετοχές στην Εθνική τράπεζα είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις της τράπεζας.
Η Εθνική τράπεζα σχεδιάζει με ένα κοκτέιλ παρεμβάσεων, μείωσης εξόδων, μείωσης έως 200 καταστημάτων, μείωση έως 2000 υπαλλήλων και αύξησης των εσόδων να αποτελέσει επενδυτικό στόχο, να ανακάμψει η χρηματιστηριακή αξία και να παραχθούν κέρδη αλλά και να χρηματοδοτηθεί ενεργά η οικονομία.
Η Εθνική θα ισχυροποιηθεί με την Ιωάννου η οποία επιστρέφει ξανά στην Εθνική από την Πειραιώς που ήδη εργάζεται ενώ θα προσληφθούν και άλλα δύο στελέχη για την στρατηγική και τον μετασχηματισμό.
Η Εθνική τράπεζα παρακολουθεί τις εξελίξεις και στο μέλλον θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο ακόμη και σε συγχωνεύσεις αν και αυτό αποτελεί ένα μακρινό σχέδιο που πρωτίστως πρέπει να ξεπεράσει θεσμικά και άλλα εμπόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης