Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ενεργός συμμετοχή της ARAG στη διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών

tags :
Ενεργός συμμετοχή της ARAG στη διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών
Σχεδόν 2.000 άτομα στα δικαστήρια μέσω της ARAG Νομική Προστασία το τελευταίο δίμηνο για αναδρομικά, δώρα και επιδόματα του Δημοσίου
Η περιπέτεια ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όταν με αποφάσεις περιφερειακών δικαστηρίων άνοιξε το θέμα της διεκδίκησης των μνημονιακών περικοπών του εισοδήματος για πολλές κατηγορίες υπαλλήλων.
Κορυφαίο γεγονός ήταν όμως η απόφαση τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας του έτους 2018, που έκρινε για την κατηγορία υπαλλήλων που είχαν προσφύγει την περικοπή ως αντισυνταγματική. Η απόφαση αυτή παραπέμφθηκε στην ολομέλεια, η οποία θα συνεδρίαζε τον Φεβρουάριο 2019, όπως και έγινε.
Η αναμενόμενη κρίση από την ολομέλεια του ΣτΕ και η σχετική φιλολογία που τη συνόδευε, σε συνδυασμό με την έλλειψη κάποιας επίσημης κυβερνητικής τοποθέτησης για το φλέγον αυτό κοινωνικό ζήτημα, ξεσήκωσε πολύ μεγάλη μερίδα από τους έχοντες έννομο συμφέρον για να προσφύγουν δικαστικώς, ώστε μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, να έχουν και αυτοί προλάβει να κάνουν αγωγές. Η κινητικότητα που δημιουργήθηκε ήταν τεράστια και η ανησυχία των ανθρώπων έντονη και μεγάλη.
Όπως τονίζει σε σχετικό δελτίο τύπου η εταιρία: «Η ARAG από τα τέλη σχεδόν του 2018 με επίσημη ανακοίνωσή της είχε πάρει θέση στα τότε διαδραματιζόμενα και με τις απαραίτητες υποδείξεις και χειρισμούς προς τους ασφαλισμένους της, είχε δρομολογήσει τις εξελίξεις. Για εμάς το ζήτημα ήταν και θα είναι πρωτεύον, αφού μεγάλη μερίδα των ενδιαφερομένων είχαν εμπιστευτεί μέσω ασφάλισης Νομικής Προστασίας τη διαφύλαξη των συμφερόντων τους στην εταιρία μας.
Κάνοντας λοιπόν σήμερα έναν πρώτο απολογισμό της κατάστασης, διαπιστώσαμε πως είτε ατομικά είτε συλλογικά η ARAG έχει κινήσει τη σχετική διαδικασία για σχεδόν 2.000 ασφαλισμένους της, που ενδεικτικά είναι υπάλληλοι ΟΑΕΔ, Επιθεώρησης Εργασίας, ΕΚΑΒ, Υπουργείου Οικονομικών, Νοσηλευτές, Δημοτικοί Υπάλληλοι, Εκπαιδευτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί, Πυροσβέστες, Σωφρονιστικοί, Δημοσίων Μέσων Μεταφοράς και συνταξιούχοι όλων των κατηγοριών.
Ως ασφαλιστές Νομικής Προστασίας έχοντας απαλλάξει τους πελάτες μας από το οικονομικό βάρος των διεκδικήσεών τους, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!»

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης