Τελευταία Νέα
Διεθνή

SoftBank και Toyota εξετάζουν επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην Uber

SoftBank και Toyota εξετάζουν επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην Uber
SoftBank και Toyota εξετάζουν επένδυση στην Uber
Σε συνομιλίες με την Toyota Motor βρίσκεται η SoftBank, σχετικά με επένδυση ύψους τουλάχιστον 1 δισεκ. δολαρίων στη μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Uber Technologies.
Η κίνηση θα αποτιμούσε τη μονάδα σε 5 με 10 δισ. δολάρια, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η Toyota σχολίασε:
«Η Toyota αναθεωρεί και εξετάζει διάφορες προοπτικές επενδύσεων. Δεν έχουμε προς το παρόν να ανακοινώσουμε κάτι για περαιτέρω επενδύσεις στην Uber».

Συρρίκνωση ζημιών το δ’ τρίμηνο 2018

Υποχώρηση κατέγραψαν οι καθαρές ζημίες της Uber το τέταρτο τρίμηνο του 2018, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 865 εκατ. δολάρια, έναντι 1,07 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Βέβαια, το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Τα έσοδα για τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2% σε ετήσια σύγκριση, στα 3 δισεκ. δολάρια.
Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές ζημίες της δημοφιλούς εταιρείας υπηρεσιών ταξί ανήλθαν σε 3,3 δισεκ. δολάρια για το σύνολο του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν οι τράπεζες στην αμερικανική εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο, η αξία της Uber στην επικείμενη αρχική δημόσια προσφορά (initial public offering, IPO) του 2019 εκτιμάται στα 120 δισεκ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη εκτίμηση.
Το ποσό είναι υψηλότερο από τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των General Motors, Ford Motor και Fiat Chrysler Automobiles, επισημαίνεται.
Επισημαίνεται πως η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ετήσια κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης