Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στρατηγικό λάθος για εθνικούς λόγους η πώληση της Attica Group – Πέντε χρόνια η απόφαση του ΣτΕ για την Probank

Στρατηγικό λάθος για εθνικούς λόγους η πώληση της Attica Group – Πέντε χρόνια η απόφαση του ΣτΕ για την Probank
Πέντε χρόνια για να βγάλει απόφαση το ΣτΕ για την Probank
Στρατηγικό λάθος με εθνικά επιζήμιες συνέπειες θα αποδειχθεί τυχόν πώληση της Attica Group θυγατρικής της MIG σε διεθνές funds.
Η Attica Group έχει νευραλγικό ρόλο καθώς πραγματοποιεί δρομολόγια της ελληνικής ακτοπλοΐας με εθνική σπουδαιότητα.
Η Πειραιώς μπορεί να πιέζει ως βασικός μέτοχος και βασικός δανειστής της MIG να μειώσει την δανειακή έκθεση αλλά η πώληση της Attica Group πρέπει να αντιμετωπιστεί με εθνικά κριτήρια.
Η διοίκηση της MIG δεν πρέπει να παρασυρθεί η Attica group δεν θα πρέπει να αποσυνδεθεί από το άρμα της MIG και θα πρέπει να παραμείνει εντός των εθνικών συμφερόντων.
Μετά την αποχώρηση του Fortress από την διαδικασία και την επάνοδο της Goldman Sachs και του DK ενός επενδυτικού fund οι οιωνοί δεν είναι τόσο ενθαρρυντικοί.  
Πηγή ανέφερε ανεπίσημα ότι ενώ υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχουν στις προτάσεις ισχυρά αντικίνητρα.
Όπως έχει τονιστεί στην νέα διαδικασία με σύμβουλο την UBS τα τιμήματα κινούνται κάτω των 340 εκατ ευρώ.
Ωστόσο ο πήχης παραμένει χαμηλά παρά την πίεση που ασκείται από τα ομολογιακά δάνεια που λήγουν και είναι ύψους 257 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το ομολογιακό της Fortress είναι ύψους 142 εκατ και έχει ενέχυρο το 52% της εταιρίας και 115 εκατ της Πειραιώς που έχει ενεχυριάσει Attica group και Vivartia.

Πέντε χρόνια για να βγάλει απόφαση το ΣτΕ για την Probank

Probank μια μικρή τράπεζα που όταν αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του resolution της εξυγίανσης είχε και κεφάλαια και ταμείο.
Πριν 5 χρόνια οι μέτοχοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ακόμη περιμένουν απάντηση.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει πάρει απόφαση πριν 3 χρόνια αλλά για κάποιο περίεργο λόγο…ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί η απόφαση.
Το ΣτΕ υποστηρίζει ότι το resolution της Probank δικαιολογείται από τον νόμο αλλά θα μπορούσαν να αναζητηθούν εκείνη την περίοδο και άλλες λύσεις και όχι μόνο η διάσπαση της τράπεζας.
Εν τω μεταξύ οι 800 εργαζόμενοι που πλέον έχουν ενταχθεί στην Εθνική – η Probank εξαγοράστηκε από την Εθνική τράπεζα – είχαν συνάψει 29 εκατ μετοχοδάνεια.
Πιέστηκαν από την διοίκηση να δανειστούν ώστε να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου.
Το θέμα είναι ότι οι μετοχές έχουν ακυρωθεί και οι δανειακές υποχρεώσεις παραμένουν.
Η Εθνική θα πρέπει να αναζητήσει μια λύση, ένα μεγάλο haircut για τα μετοχοδάνεια των εργαζομένων της Probank θα ήταν μια λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης