Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τσίπρας και Φλαμπουράρης ζητούν την παραίτηση Πανταλάκη από την Attica bank και ο περίεργος ρόλος Πετρόπουλου

Τσίπρας και Φλαμπουράρης ζητούν την παραίτηση Πανταλάκη από την Attica bank και ο περίεργος ρόλος Πετρόπουλου
Είναι αξιοπερίεργο Τσίπρας και Φλαμπουράρης να τάσσονται υπέρ της παραίτησης Πανταλάκη και ο Πετρόπουλος να εμφανίζεται…να ταυτίζεται με τον Στουρνάρα.
Τσίπρας και Φλαμπουράρης έχουν ταχθεί υπέρ της παραίτησης – αποχώρησης Θεόδωρου Πανταλάκη από την Attica bank αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες.
Ωστόσο ο Πετρόπουλος ο υφυπουργός Εργασίας που υπάγεται ο ΕΦΚΑ – είναι ο βασικός μέτοχος της Attica bank – τάσσεται υπέρ της άποψης οι αλλαγές στην τράπεζα να πραγματοποιηθούν όχι σε έκτακτη γενική συνέλευση αλλά στην τακτική του Ιουνίου 2019.
Υπάρχει διάσταση απόψεων, ωστόσο καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει ότι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός και ο Φλαμπουράρης ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις τράπεζες επιμένουν ότι στην Attica bank πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να αντικαταστήσει και τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Στις 18 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με ένα θέμα όχι να εκλέξει νέο Πρόεδρο, αυτό αποτελεί δευτερεύουσα εξέλιξη αλλά να αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση.
Εάν συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση τότε ο ΕΦΚΑ θα προτείνει για διευθύνοντα σύμβουλο στην Attica bank τον Ιωάννη Τσακιράκη σημερινό αναπληρωτή CEO της Attica bank.
Η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης θα έχει ένα στόχο να αντικαταστήσει τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Attica bank.
Όμως η διάσταση απόψεων εντός της κυβέρνησης φαίνεται περίεργη.
Ο Φλαμπουράρης υποστηρίζει ότι ζητήθηκε η παραίτηση Ρουμελιώτη από την θέση του Προέδρου της Attica bank για να εκτονωθεί η εσωτερική κρίση, αλλά ο ΕΦΚΑ ζήτησε και την παραίτηση Πανταλάκη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank ο Θεόδωρος Πανταλάκης δήλωσε ότι δεν παραιτείται καθώς επικαλέστηκε το καταστατικό που αναφέρει ότι ο CEO μόνο με γενική συνέλευση των μετόχων μπορεί να αντικατασταθεί.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πανταλάκης έχει την ενεργή υποστήριξη Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ που υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητος στην Attica bank ενώ και ο Πετρόπουλος παραδόξως εμφανίζεται να ταυτίζεται με τις θέσεις Στουρνάρα.
Στο διοικητικό συμβούλιο στις 18 Μαρτίου θα αποσαφηνιστούν πολλές πτυχές της υπόθεσης.
Πάντως πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ο ΕΦΚΑ ο βασικός μέτοχος της Attica bank με ποσοστό 46% περίπου ζήτησε επίσημα την παραίτηση Πανταλάκη, πέραν από την παραίτηση Ρουμελιώτη.
Ο Ρουμελιώτης παραιτήθηκε για να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ αλλά ο Πανταλάκης ακολουθεί άλλη στρατηγική.
Η μάχη θα δοθεί εάν θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση ή εάν η τακτική γενική συνέλευση θα αναλάβει να πάρει τις δέουσες αποφάσεις.
Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου τίποτε λιγότερο από τραγέλαφο, καθώς ο Προτεινόμενος Πρόεδρος ο Γιώργος Μιχελής ήταν ανενημέρωτος…. και ο Αθ. Σταθόπουλος που εξελέγη άτυπα προσωρινά Πρόεδρος έως το ΔΣ της 18ης Μαρτίου…επιλέγει ως ο αρχαιότερος του διοικητικού συμβουλίου…

Υποσημείωση

Είναι αξιοπερίεργο Τσίπρας και Φλαμπουράρης να τάσσονται υπέρ της παραίτησης Πανταλάκη και ο Πετρόπουλος να εμφανίζεται…να ταυτίζεται με τον Στουρνάρα.
Ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει μέτωπα και λόγω νόμου Κατσέλη με την ΤτΕ…δεν θεωρούμε ότι είναι ισχυρό επιχείρημα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης