Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Allianz βολιδοσκοπεί την DWS της Deutsche Bank για τη δημιουργία ενός «πρωταθλητή» στη διαχείριση κεφαλαίων

Η Allianz βολιδοσκοπεί την DWS της Deutsche Bank για τη δημιουργία ενός «πρωταθλητή» στη διαχείριση κεφαλαίων
Ο ασφαλιστικός γίγαντας με έδρα το Μόναχο εξετάζει τη δυνατότητα συμφωνίας με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας
Έναν εθνικό πρωταθλητή στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, φιλοδοξεί να οικοδομήσει η Allianz, προχωρώντας σε συμφωνία με τον όμιλο DWS της Deutsche Bank όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο θέμα.
Ο ασφαλιστικός γίγαντας με έδρα το Μόναχο εξετάζει τη δυνατότητα συμφωνίας με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με 1,17 τρισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση, σημειώνει το Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές.
Πάντως οι συνομιλίες αυτές φαίνεται να είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε επίσημες συνομιλίες ή συμφωνίες.
Η DWS είναι ένα από τα «κοσμήματα» της Deutsche Bank και η τράπεζα φέρεται απρόθυμη να πουλήσει τις μετοχές της στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων.
Παρόλα αυτά, μια τέτοια συναλλαγή θα μπορούσε να βοηθήσει τη Deutsche Bank να χρηματοδοτήσει μια συγχώνευση με την Commerzbank AG.
Η τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον  8 δισεκατομμύρια ευρώ για  αναδιάρθρωση και εξυγίανση, εάν αποφασίσει τελικά τη συγχώνευσή της. 
Η αξία της DWS υπολογίζεται στα  5,6 δισ. ευρώ και εκτιμάται πως το 78% της Deutsche Bank ανέρχεται περίπου στα 4,3 δισ. ευρώ.
Εκπρόσωποι της Deutsche Bank, της Allianz και της DWS αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Οποιαδήποτε πώληση της DWS θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει ενδιαφέρον από άλλες επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της Amundi, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων της Ευρώπης, της UBS  και της Morgan Stanley.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης