Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Τη Δημόσια Τηλεόραση κατέλαβαν διαδηλωτές και ηγέτες της αντιπολίτευσης - Ζητούν την παραίτηση Vucic

Σερβία: Τη Δημόσια Τηλεόραση κατέλαβαν διαδηλωτές και ηγέτες της αντιπολίτευσης - Ζητούν την παραίτηση Vucic
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θέλουν να φιλοξενηθούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους
Στο κτίριο της Δημόσιας Τηλεόρασης (RTS) της Σερβίας εισέβαλλαν διαδηλωτές και ηγέτες της αντιπολίτευσης με την αστυνομία να τους απωθεί χωρίς να ασκήσει βία.
Ωστόσο, κάποιους από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τους μεταφέρουν στα χέρια, αφού είχαν καθίσει στο πάτωμα και αρνούνταν να εγκαταλείψουν το κτίριο.
Οι διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας Alexander Vucic, εισέβαλαν στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης, περίπου στις οχτώ, το βράδυ του Σαββάτου.
Επικεφαλής των διαδηλωτών ήταν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Στην τηλεόραση ζήτησαν να βγουν απευθείας στο πρόγραμμα τις θέσεις τους, αίτημα που αρνήθηκε να ικανοποιήσει η διεύθυνση της τηλεόρασης.
Οι ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης "Συμμαχία για την Σερβία" (SzS) παραμένουν έξω από το κτίριο της RTS όπως και 500 περίπου πολίτες.
Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Dveri, Bosko Obradovic, θα παραμείνουν εκεί, μέχρι να παραιτηθεί ο Γενικός διευθυντής της RTS ή να δεσμευτεί ότι αύριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα φιλοξενηθούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
«Είναι παράλογο να διαδηλώνει κατά του Vucic, η ενωμένη αντιπολίτευση, τρεις μήνες, σε δεκάδες πόλεις της Σερβίας και να μην έχει φιλοξενηθεί κανένας ηγέτης στην δημόσια τηλεόραση» δήλωσε ο Obradovic.
Ο υπουργός Εσωτερικών Stefanovic σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η αστυνομία απώθησε όλους τους διαδηλωτές εκτός κτιρίου, με ήρεμο τρόπο και συνελήφθησαν μόνο δύο άτομα τα οποία άσκησαν βία κατά των αστυνομικών.
Την εισβολή των διαδηλωτών στην RTS καταδίκασαν η πρωθυπουργός της Σερβίας και ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Alexander Vucic θα απευθύνει σήμερα (17/3) διάγγελμα προς το σερβικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης