Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας: Δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης νέας ύφεσης στην Ευρώπη και την Ισπανία

Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας: Δεν υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης νέας ύφεσης στην Ευρώπη και την Ισπανία
Στις 28 Απριλίου, η Ισπανία βρίσκεται μπροστά στις τρίτες γενικές εκλογές τα τελευταία πέντε χρόνια
Κανένα κίνδυνο για επανάληψη της ύφεσης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ισπανία δεν βλέπει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ισπανίας, Pablo Hernandez de Cos, αν και προειδοποίησε ότι η πολιτική αστάθεια θα μπορούσε να καθυστερήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία.
«Σύμφωνα με τα οικονομικά μοντέλα που δεν είναι πάντα ακριβή, δεν βλέπουμε προς το παρόν κανένα κίνδυνο ύφεσης στην Ευρωζώνη και πολύ λιγότερο στην Ισπανία, αλλά οι καθοριστικοί παράγοντες για το μέλλον όπως το Brexit και το διεθνές εμπόριο έχουν πτωτικές τάσεις». δήλωσε ο Hernandez de Cos σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο Hernandez de Cos, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής τραπεζικής εποπτείας Basel Committee) επανέλαβε ότι η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική εξυγίανση και ότι ο κοινοβουλευτικός κατακερματισμός θα μπορούσε να το απειλήσει αυτό.
«Η ανησυχία μου είναι ότι η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση της λήψης αποφάσεων σε θέματα πολιτικής οικονομίας που όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν: όπως η προετοιμασία των δημόσιων οικονομικών για την επόμενη ύφεση, μείωση του δημόσιου χρέους και η μεταφορά αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", Hernandez de Είπε ο Cos.
Στις 28 Απριλίου, η Ισπανία βρίσκεται μπροστά στις τρίτες γενικές εκλογές τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν είναι πιθανό να λάβει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αναγκαστικούς συνασπισμούς ή το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας που δεν πρόκειται να είναι μακροχρόνια βιώσιμη.
«Έχουμε την αίσθηση ότι ο κατακερματισμός του Κοινοβουλίου είχε ήδη μεγάλη επίδραση. Για παράδειγμα, το διαρθρωτικό έλλειμμα δεν μειώθηκε καθόλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια « υπογράμμισε Hernandez de Cos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης