Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρουσία Αποστολάκη και Πιτσιόρλα τα εγκαίνια δεξαμενής στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Παρουσία Αποστολάκη και Πιτσιόρλα τα εγκαίνια δεξαμενής στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου
Το σημαντικό διττό ρόλο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ως εθνικού κεφαλαίου και ως σημαντικού πυλώνα της οικονομίας, υπογράμμισε ο Ευ. Αποστολάκης
Την ανακαινισμένη Panamax size δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου εγκαινίασαν σήμερα, Κυριακή 17/3, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.
Ο κ. Αποστολάκης κατά τον χαιρετισμό του , μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και παρόχου ασφάλειας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, συνιστά ύψιστη εθνική προτεραιότητα.
Αναφέρθηκε στην άρρηκτη σχέση των Ελλήνων με το θαλάσσιο στοιχείο καθώς και στην κεφαλαιώδη αξία των νησιών στη γεωπολιτική αξία της χώρας, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό διττό ρόλο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ως εθνικού κεφαλαίου και ως σημαντικού πυλώνα της οικονομίας.
Ακόμη, ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε το εγχείρημα στη Σύρο ως παράδειγμα για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, ενώ έκανε ειδική μνεία στους διαχρονικούς δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων με το Νεώριο Σύρου.
Τέλος, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε τη συσχέτιση της εύρωστης αμυντικής υπόστασης της χώρας με τις στρατηγικές βιομηχανικές υποδομές, οι οποίες αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος με άμεσα οφέλη για την επισκευαστική ικανότητα και διαθεσιμότητα του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης