Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος: Να συμπορευτεί η Πολιτεία με την Εκκλησία για το καλό του λαού

Ιερώνυμος: Να συμπορευτεί η Πολιτεία με την Εκκλησία για το καλό του λαού
Τι ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
Για την ανάγκη συμπόρευσης της ελληνικής Πολιτείας με την Εκκλησία, με στόχο πάντοτε το καλό του λαού, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος,  κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η Εκκλησία μας με το σεβασμό απόλυτο και αδιαπραγμάτευτο προς κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας, όποιας προσωπικής ιδιαιτερότητας, θα διακηρύσσει πάντοτε ανόθευτη την πίστη της, θα ζει την ευλογία τής λατρείας στο πρόσωπο του Θεανθρώπου και θα προβάλλει τον λόγο τής ενότητας, μιας ενότητας που θέλησε ὁ Χριστός για τους μαθητές του όλων των αιώνων, ευχόμενος "ίνα πάντες εν ώσιν" (Ἰω. 17, 21).
Την ενότητα αυτή ποθούμε για την Εκκλησία μας και για όλη την Ορθοδοξία.
Την ποθούμε για την πατρίδα μας, την ποθούμε και για όλο τον κόσμο".
Υπενθύμισε ότι «έθος παλαιό μας συνήγαγε και πάλι σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Προεδρικό Μέγαρο για να τιμήσουμε ... την Κυριακή της Ορθοδοξίας" και πρόσθεσε ότι η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία που προηγήθηκε, το πρωί στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, πιστοποιεί την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος και αποτελεί πηγή πλουσίων ευλογιών προς όλους.
«Η εορτή της Ορθοδοξίας με τον λατρευτικό της πλούτο εκχέει αφειδώλευτα τη Θεολογία της Εκκλησίας μας και μας συναντά πάντοτε, πρώτη Κυριακή των Νηστειών, στην πιο κατανυκτική περίοδο, αυτή της Μ. Τεσσαρακοστής. Η ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων τον 9ο αιώνα κα της εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου λίγες δεκαετίες νωρίτερα προσδίδει στη σημερινή επίσημη ημέρα το σημαντικό ιστορικό της πλαίσιο και φορτίο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.
Σημειώνεται ότι σε ειδική τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Πρ. Παυλόπουλος απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης