Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η ΝΔ χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της – Οι ευρωεκλογές θα δείξουν πώς θα πάμε στις εθνικές εκλογές

Ζαχαριάδης: Η ΝΔ χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της – Οι ευρωεκλογές θα δείξουν πώς θα πάμε στις εθνικές εκλογές
Να αφήσουμε τους πολίτες με ωριμότητα και ψυχραιμία να αποφασίσουν σε όλες τις κάλπες τι θέλουν για την επόμενη ημέρα είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την εκτίμηση πως η ΝΔ χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας πως οι ευρωεκλογές θα δείξουν πώς θα πάμε στις εθνικές εκλογές.
«Πρέπει να αφήσουμε τους πολίτες με ωριμότητα και ψυχραιμία σε όλες τις κάλπες που έχουν μπροστά τους να αποφασίσουν τι θέλουν για την επόμενη μέρα» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος και με αφορμή τις δηλώσεις των Άδωνι Γεωργιάδη και Γ. Κουμουτσάκου που συσχετίζουν τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές, είπε  πως «με τον έναν ή άλλο τρόπο, όσα φαίνεται να διατυπώνονται τους τελευταίους μήνες στις δημοσκοπήσεις, ίσως γι' αυτούς να μην επαληθευτούν στην κάλπη, δηλαδή, υπάρχει ένα χαμήλωμα του πήχη των προσδοκιών και ταυτόχρονα ένα απόλυτο σφίξιμο και μια απόλυτη συσπείρωση στο δικό τους στρατόπεδο, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
«Οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι κοντά στις εθνικές εκλογές, οι μεν θα γίνουν τον Μάιο, οι δε τον Οκτώβριο.
Οι ευρωεκλογές είναι και ένα αποτέλεσμα κάλπης το οποίο θα δείξει πώς διατάσσεται το πολιτικό σύστημα, ποιες είναι οι πλειοψηφούσες δυνάμεις, ποιες οι μειοψηφούσες και πώς θα πάμε μετά στις εθνικές εκλογές.
Όμως δεν πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα πόλωσης και φανατισμού.
Αυτό το οποίο πρέπει πραγματικά να αναδείξουμε είναι τη διάσταση της νέας ευρωπαϊκής ατζέντας -συζητούνται πάρα πολλά και δύσκολα πράγματα για την Ευρώπη την επόμενη περίοδο- και τον ρόλο της χώρας μας, που κατόρθωσε να βγει από μία οικονομική κρίση και μία κοινωνική καταστροφή, ανακάμπτει στον ισχυρό πυρήνα της ευρωζώνης, των ευρωπαϊκών δρώμενων και να δούμε πώς εκεί η Ελλάδα θα μπορέσει να ισχυροποιήσει τον ρόλο της περαιτέρω και να έχει συμμαχίες και να είναι πιο αποτελεσματική» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου.
«Αυτό το άνοιγμα που κάνουμε εμείς στον ιστορικό χώρο της Κεντροαριστεράς, του Κέντρου, τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, δεν είναι μια τακτική κίνηση, για να τα πάμε λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα στις εκλογές.
Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι, ήδη, από το 2012 στις εκλογές έχει υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Η πλειοψηφία των πολιτών που ιστορικά ψήφιζαν τον λεγόμενο δημοκρατικό χώρο, τον προοδευτικό χώρο, τον χώρο της Κεντροαριστεράς, από τότε επιλέγει - ως πρώτη επιλογή, όχι ως μοναδική, αλλά ως πρώτη - τον ΣΥΡΙΖΑ και ως ηγέτη τον Τσίπρα και αυτό το οποίο ο ελληνικό λαός έχει δείξει και το 2012 δύο φορές και το 2015 τρεις φορές κι εξακολουθεί να το αποτυπώνει ακόμη και σήμερα στις κοινωνικές συζητήσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες για εμάς δημοσκοπήσεις, και αυτό θέλουμε να μπορέσουμε να το μορφοποιήσουμε, να το εμβαθύνουμε ιδεολογικοπολιτικά και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα και με μια ατζέντα θετική, προγραμματική, πολιτικά προοδευτική, αλλά και με μια ατζέντα ανάσχεσης επιθετικής ρητορικής που υπάρχει ιδίως στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, της ακροδεξιάς, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και διαλυτικών πολιτικών για την κοινωνία» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης