Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Johnson: Αναπόφευκτος ο νέος γύρος συνομιλιών της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit

Boris Johnson: Αναπόφευκτος ο νέος γύρος συνομιλιών της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε πως κάθε σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με το Brexit βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία θα εισέλθει «αναπόφευκτα» σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε σήμερα (18/3) ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Boris Johnson, μέσω άρθρου του δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Telegraph.
Ειδικότερα, ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του Brexit κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος το 2016, δήλωσε ότι το Λονδίνο «θα εισέλθει αναπόφευκτα σε άλλη μία φάση διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση», μετά και την απόφαση από την πλειοψηφία του βρετανικού κοινοβουλίου να δοθεί παράταση στην μεταβατικό περίοδο για το Brexit.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Βρετανία «είναι πιθανό να συμμετάσχει στις συνομιλίες από μία θέση αδυναμίας», προσθέτοντας ότι «κάθε σημαντικό ζήτημα είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση και είτε τυχαία είτε κατόπιν σχεδιασμού, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει στη δεύτερη φάση των συνομιλιών (εάν περάσει αυτή η συμφωνία) σε μία θέση αφόρητης αδυναμίας».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας τόνισε ότι η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να αποδείξει ότι ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τι Βρυξέλλες θα είναι «ριζικά διαφορετικός» προκειμένου οι νομοθέτες να στηρίξουν τη συμφωνία αποχώρησης της πρωθυπουργού Theresa May.
Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη (19/3) το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει για τρίτη φορά τη συμφωνία της Theresa May για το Brexit, η οποία έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές κατά το παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης