Τελευταία Νέα
Speculator

Αντί για Χατζηιωάννου το ανθρώπινο δυναμικό στην ΕΤΕ σε Αρμελινιό - Ποιοι φεύγουν ποιοι έρχονται στην Τράπεζα

Αντί για Χατζηιωάννου το ανθρώπινο δυναμικό στην ΕΤΕ σε Αρμελινιό - Ποιοι φεύγουν ποιοι έρχονται στην Τράπεζα
Αντί για Χατζηιωάννου το ανθρώπινο δυναμικό στην ΕΤΕ σε Αρμελινιό - Ποιοι φεύγουν ποιοι έρχονται στην Τράπεζα
Πριν καλά μετακινηθεί στην Εθνική Τράπεζα από τη Barilla η κα Εύη Χατζηϊωάννου φαίνεται ότι θα πάρει άλλη θέση από αυτή που προοριζόταν καθώς η ίδια είχε ανακοινώσει ότι προ ημερών σε γνωστούς και φίλους ότι αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα ανθρώπινου δυναμικού στην ΕΤΕ δηλαδή Γενική Διευθύντρια.
Όμως οι αντιδράσεις ήταν πολλές ειδικά από το Σύλλογο Εργαζομένων καθώς υπήρχε η προηγούμενη εμπειρία με ένα άλλο στέλεχος εκτός τράπεζας την κα Έβελυν Μαραγκουδάκη η οποία προσελήφθη μετά Βαΐων και κλάδων ως έχουσα την ευθύνη του ανθρώπινου δυναμικού αλλά γρήγορα βρέθηκε σε άλλη θέση (κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ψυγείο) αλλά φυσικά χωρίς να μεταβληθούν οι αποδοχές της.    
Και οι αντιδράσεις είχαν όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές αποτέλεσμα να μην φτάσει στον προορισμό για τον οποίο ξεκίνησε η κα Χατζηιωάννου αλλά να βρεθεί σε στη θέση της Στρατηγικής και της Εκπαίδευσης του προσωπικού της Τράπεζας.
Έτσι την ευθύνη του Ανθρώπινου Δυναμικού θα έχει ο κ. Γιώργος Αρμελινιός στέλεχος από τα σπλάχνα της Τράπεζας υπό την υψηλή εποπτεία του Γραμματέα του ΔΣ της Τράπεζας κ. Παναγιώτη Δασμάνογλου.
Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι με ποια κριτήρια γίνονται οι μετεγγραφές την τελευταία περίοδο στην ΕΤΕ που έχουν λάβει μορφή επιδημίας μαζί με τις απομακρύνσεις εν όψει αναδιοργάνωσης.
Πάντως ούτε στο ΔΣ της τράπεζας δεν υπάρχουν αναφορές για τα μεταγραφικά κόστη.
Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η κινητικότητα συνεχίζεται.
Για παράδειγμα απομακρύνεται από τη θέση του στην Εθνική Ακινήτων (βοηθός Γενικός Ακίνητης Περιουσίας ο κ. Γεώργιος Φράγκου, ο βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύου Δημήτριος Παυλινέρης, ο βοηθός Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής κ. Μαστρόκαλος, η κα Ιωάννα Κατζηλέρη βοηθός Γενική Διευθύντρια marketing και έπεται συνέχεια.
Όπως συνέχεια έπεται και στις αφίξεις μετά την Χριστίνα Θεοφιλίδη, από την Eurobank τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου ανέλαβε Γενική Διευθύντρια Λιανικής, την κα Ιωάννου από την Τράπεζα Πειραιώς, τον κ. Παντελή Μαραβέα από την Eurobank (προορίζεται για το στρατηγικό σχεδιασμό), την κα Χαρά Νταλέκου από την Aegean (προορίζεται για τη Γενική Διεύθυνση marketing), τον κ. Ερνέστο Παναγιώτου από τη McKinsey (προορίζεται για επικεφαλής μετασχηματισμού), την κα Beate Randulf της Deloitte (προορίζεται για επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου) και τον Κ. Αδαμόπουλο της Qualco (προορίζεται για την οικονομική διεύθυνση).

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης