Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Η Deutsche Bank έχει χορηγήσει στον Trump δάνεια 2 δισ. δολ. πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

NYT: Η Deutsche Bank έχει χορηγήσει στον Trump δάνεια 2 δισ. δολ. πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
Σε κάποιες περιπτώσεις, ο Trump υποσχόταν να «επιβραβεύσει» τα τραπεζικά στελέχη με ένα Σαββατοκύριακο στο Mar-a-Lago, το προσωπικό του θέρετρο στη Φλόριντα
Δάνεια άνω των 2 δισ. δολ έχει χορηγήσει η Deutsche Bank στον Donald Trump πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν οι New York Times.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετές «κόκκινες σημαίες» σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητά του.
Η εφημερίδα μίλησε με περισσότερα από 20 πρώην και νυν στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας για το ρεπορτάζ, που περιγράφει πως ο Trump πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την γερμανική τράπεζα για σχεδόν δύο δεκαετίες παρά τις χρεοκοπίες του και το γεγονός ότι εθεωρείτο πελάτης υψηλού ρίσκου από άλλες τράπεζες.
Το δημοσίευμα των New York Times έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς μόλις από λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη ότι η Deutsche Bank και η Commerzbank, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, ξεκινούν γύρο διαπραγματεύσεων, προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα της μεταξύ τους συγχώνευσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε κάποιες περιπτώσεις, ο Trump «φούσκωσε» τα περιουσιακά του στοιχεία και υποσχέθηκε να «επιβραβεύσει» τους τραπεζίτες με ένα Σαββατοκύριακο στο Mar-a-Lago, το προσωπικό του θέρετρο στη Φλόριντα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης