Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,4% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -1,4% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,7%
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/3) στοιχεία της Eurostat, διατηρώντας τη σχετική τάση των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -1,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι πτώσης -1,1% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,7%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,1% τον Δεκέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή στον τομέα πολιτικών μηχανικών σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, και συγκεκριμένα στο -2,9%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίων υποχώρησε κατά -1,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018 σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του +0,7%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγαλύτερα μηνιαία ποσοστά πτώσης καταγράφηκαν σε Γαλλία (-5,4%) και Φινλανδία (-2,2%), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν σε Ουγγαρία (+9,7%) και Σλοβενία (+10,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης