Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Τα εταιρικά αποτελέσματα α’ 3μήνου θα καθορίσουν την πορεία της Wall Street

BlackRock: Τα εταιρικά αποτελέσματα α’ 3μήνου θα καθορίσουν την πορεία της Wall Street
Το σχόλιο της BlackRock για τις αμερικανικές αγορές 
Τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το πρώτο τρίμηνο του 2019, θα καθορίσουν κατά πολύ την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών της Νέας Υόρκης για το έτος, σχολιάζει -στο MarketWatch- η αναλύτρια της BlackRock, Kate Moore.
Όπως σημειώνει, λόγω της επιβράδυνσης του τέταρτου τριμήνου, παρατηρείται ότι οι προσδοκίες από πλευράς αναλυτών και επενδυτών για τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα.
Ως αποτέλεσμα, ενδέχεται οι εταιρείες να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις, γεγονός που θα πυροδοτούσε μία σημαντική άνοδο στη Wall Street.
Την ίδια στιγμή, σχολιάζεται, οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα σε Ευρώπη και Κίνα.
Στη Γηραιά Ήπειρο, «οι επενδυτές έχουν αναστατωθεί από τα επίμονα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και τις κοινωνικές αναταραχές σε χώρες όπως η Γαλλία.
Εν ολίγοις, αναμένουν σταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς μία περαιτέρω επιβράδυνση θα πλήξει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ».
Σε ό,τι αφορά στην Κίνα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για το εμπόριο.
Παράλληλα, «οι επενδυτές επιθυμούν πραγματικά να δουν αποδείξεις ότι τα πρόσφατα μέτρα περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης της χώρας θα αποδώσουν.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά οι πωλήσεις λιανικής, αλλά και τα έσοδα των εταιρειών».
Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι η BlackRock αναμένει άνοδο της Wall Street το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και, ως εκ τούτου, διατηρεί τη σύσταση «overweight».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης