Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Η ΝΔ στις ευρωεκλογές στοχεύει σε ευρεία εκλογική νίκη

Τσιάρας: Η ΝΔ στις ευρωεκλογές στοχεύει σε ευρεία εκλογική νίκη
Συνέντευξη του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει σε μία ευρεία εκλογική νίκη, η οποία θα είναι ουσιαστικά και το συγκεκριμένο μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες πολίτες προς τη σημερινή κυβέρνηση και τον σημερινό πρωθυπουργό», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον εκλογικό πήχη του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.
«Δε νομίζω ότι οι αριθμοί -ότι η νίκη πρέπει να έχει το τάδε ποσοστό διαφοράς ή οτιδήποτε- έχουν μεγάλη σημασία ή μεγάλη αξία. Για εμάς μεγάλη σημασία έχει το βράδυ της 26ης Μαΐου, που είναι προσδιορισμένος ο χρόνος των ευρωεκλογών -και βεβαίως με δεδομένο ότι όπως φαίνεται οι εθνικές εκλογές μάλλον θα πάνε προς το φθινόπωρο, ή αυτός φαίνεται να είναι σήμερα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης- να έχουν στείλει οι Έλληνες πολίτες ένα ηχηρό μήνυμα, ότι πρέπει να αλλάξουν την πολιτική κατεύθυνση και πολύ περισσότερο μιαν αντίληψη και νοοτροπία, που η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπεδώσει σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς θα κινηθεί η πατρίδα μας και η κοινωνία μας στο άμεσο μέλλον», εξήγησε ο κ. Τσιάρας.
«Το διακύβευμα», συνέχισε, «προφανώς είναι διαφορετικό σε κάθε εκλογική μάχη -είναι άλλο βέβαια το διακύβευμα για τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους και άλλο το διακύβευμα για τους πολίτες», αλλά «επειδή εμείς πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες το διακύβευμα αυτών των εκλογών ουσιαστικά στέκεται στο ερώτημα, πώς θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα την επόμενη ημέρα, τι θέλουμε ακριβώς να συμβεί και αν πρέπει να διαιωνίζουμε μία πρακτική, η οποία μας γυρίζει στο παρελθόν, ή να έχουμε μία πολιτική, η οποία με σταθερά και συγκεκριμένα βήματα θα μπορέσει να βγάλει την πατρίδα μας και την οικονομία μας από αυτό το μεγάλο αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια».

Στον δέοντα χρόνο η συζήτηση για ΠτΔ

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και την ευρεία πλειοψηφία που συγκέντρωσε η πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 32 στην κατεύθυνση αποσύνδεσης της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επισήμανε: «Το γεγονός ότι στην πραγματικότητα έχει προκριθεί το συγκεκριμένο άρθρο [...] νομίζω ότι δίνει τελικά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία γενικά στο πολιτικό σύστημα της χώρας και ξεπερνιέται μία παθογένεια, η οποία στο παρελθόν είχε οδηγήσει σε βίαιες εξελίξεις.
Άλλωστε εμείς στη ΝΔ αυτό το έχουμε ζήσει δύο φορές -και με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2009, αλλά πολύ περισσότερο με την εκλογή του προέδρου στις αρχές του 2015- όπου ουσιαστικά είδαμε πώς έκλεισε με έναν βίαιο τρόπο ο βίος προηγουμένων κυβερνήσεων της ΝΔ».
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει, εάν προτίθεται να στηρίξει μία δεύτερη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσιάρας απάντησε: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από τη ΝΔ, άρα λοιπόν δεν είναι εκεί η ουσία του θέματος ή η συζήτηση.
Το γεγονός ότι προσπαθεί ο κ. Τσίπρας είτε να δεσμεύσει μελλοντικές εξελίξεις, είτε να παίξει από την άλλη πλευρά τα γνωστά του παιχνίδια, καταρχήν αναδεικνύει τη δική του αδυναμία να χειριστεί μια δύσκολη για τον ίδιο περίοδο.
Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά είναι ζητήματα, τα οποία στον δέοντα χρόνο μπορεί να τα δει κανείς και βεβαίως μπορεί να απαντήσει.
Η όλη προσπάθεια που γίνεται είναι να μπορέσει να μετατοπιστεί η συζήτηση κάπου αλλού. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ συγκεκριμένη και αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες».
Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ.Τσιάρας σχολίασε πως «δυστυχώς χάσαμε πέντε χρόνια και η προσπάθεια που γίνεται ακόμη σήμερα από την κυβέρνηση, από τον κ. Τσίπρα και συνολικά τους συνεργάτες του είναι να βρεθούμε εκεί που ήμασταν στο τέλος του 2014».
«Όταν ξαναμπαίνουμε σε μια λογική που ουσιαστικά δεν υπαγορεύεται από το πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέα σωρευτική δύναμη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά από το πώς θα κρατήσουμε το εκλογικό μας κοινό με τη γνωστή παροχολογία ή το γνωστό "κλείσιμο του ματιού" μιλάμε για οπισθοδρόμηση και όχι για ευθεία μπροστά», υπογράμμισε.
«Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια να προχωρήσουμε στο μέλλον με διχασμένη την ελληνική κοινωνία.
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα το οποίο έχει ουσιαστικά βάλει ως πήχη η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θέλουμε την κοινωνία ενωμένη, θέλουμε να δείξουμε ότι με τις δικές μας πολιτικές προτάσεις μπορούμε να αποκαταστήσουμε σιγά σιγά και τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε με αυτόν τον τρόπο και την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα που είναι ο πνεύμονας και η ζωογόνος δύναμη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσουμε σιγά- σιγά συνθήκες ευημερίας γιατί -κακά τα ψέμματα- μαγικό ραβδί δεν υπάρχει», επισήμανε ο κ. Τσιάρας.
Αναφορικά με τις προσεχείς συνεδριάσεις του EuroWorking Group και του Eurogroup και την προοπτική αποδέσμευσης του 1 δισ. ευρώ της επιστροφής των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα ο κ. Τσιάρας είπε: «Φαίνεται ότι η συμφωνία που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος με τους θεσμούς προφανώς δεν προχωρά στην κατεύθυνση των συμφωνηθέντων γι' αυτό και υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.
Μακάρι να τα ξεπεράσουμε και μακάρι να μην μπούμε σε λογικές που μας υπαγορεύουν εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που πρέπει να κινηθεί η χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης