Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: «Αστείο» το ρίσκο για την αυριανή (20/3) απόφαση της Fed

Nomura: «Αστείο» το ρίσκο για την αυριανή (20/3) απόφαση της Fed
Το σχόλιο της Nomura για τις αγορές και τη Fed
Ως «αστείο» χαρακτηρίζει η Nomura το γεγονός ότι ορισμένοι αναλυτές και επενδυτές «ανησυχούν» για την αυριανή (20/3) απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) σχετικά με το επίπεδο επιτοκίων -επί του παρόντος στο 2,25% με 2,50%.
Όπως αναφέρει η Nomura, επικαλούμενη τις διακυμάνσεις στον δείκτη VIX, τις αποδόσεις των ομολόγων και λοιπά μεγέθη της αγοράς που αντικατοπτρίζουν το ρίσκο, οι επενδυτές δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα απολύτως: η Fed έχει ουσιαστικά βάλει τέλος στη διαδικασία νομισματικής σύσφιξης.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Nomura ανέφερε πως οι προεξοφλούν ήδη μία εκ νέου χαλαρή νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve.
Όπως και σε άλλες εκθέσεις της, η ιαπωνική τράπεζα επικαλείται τα «πραγματικά επιτόκια», δηλαδή την απόδοση για τα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό (Treasury Inflation-Indexed Security, TIPS) 5ετή κρατικά αμερικανικά ομόλογα.
Στις 14/3, εν μέσω σημαντικά αυξημένων τιμών και στα 10ετή κρατικά ομόλογα ΗΠΑ, η απόδοση υποχώρησε σε χαμηλό 11 μηνών, αντιστρέφοντας τη συνεχόμενη ανοδική πορεία του περασμένου έτους.
Παράλληλα, η Nomura διαπιστώνει και ένα ακόμη φαινόμενο, την αντιστροφή της μέχρι πρότινος θετικής συσχέτισης μεταξύ της απόδοσης και της πορείας του δείκτη S&P 500.
Αν και προς το παρόν η Fed έχει «φρενάρει» τη νομισματική σύσφιξη, η χαλάρωση αναμένεται πιθανότατα από το επόμενο έτος, με τις αγορές να προεξοφλούν μία μείωση επιτοκίων το 2020, επισημαίνεται.
Τα διαγράμματα:




Διαβάστε: Rabobank: Η Ιαπωνία «δείχνει» τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει παγκοσμίως

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης