Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Γ. Στασινός (ΤΕΕ): Στον αέρα η υγειονομική ασφάλιση εξαιτίας των αδυναμίων του ΕΦΚΑ

tags :
Γ. Στασινός (ΤΕΕ): Στον αέρα η υγειονομική ασφάλιση εξαιτίας των αδυναμίων του ΕΦΚΑ
Γ. Στασινός (ΤΕΕ): Στον αέρα η υγειονομική ασφάλιση
Στον αέρα βρίσκεται η υγειονομική περίθαλψη των Μηχανικών, εξαιτίας των  λειτουργικών αδυναμίων  του ΕΦΚΑ και των συνεργαζομένων με αυτόν φορέων επικούρησης, πρόνοιας και υγείας, με τραγικές συνέπειες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες όλων των κλάδων να μην  έχουν φάρμακα και γιατρό, και ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορούν να εργαστούν.
Αυτό υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό να επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα του ΒΝ της Παρασκευής 15 Μαρτίου που ανέφερε ότι βρίσκονται στον αέρα όλες οι παροχές από τον ΕΦΚΑ.
(Δείτε εδώ το δημοσίευμα : http://bankingnews.gr/index.php?id=414329&fbclid=IwAR24DQDAYBuAfGxPEUg6rb_QYceh-NaYHSxbpFb8nU-E3a8Ra2IuOgvCt9E)
Ο κ. Στασινός, τόνισε ότι τα (επιμέρους) ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους και ατελείωτα λάθη που επαναλαμβάνονται στα ειδοποιητήρια.
Ανέδειξε επίσης ιδιαίτερα το γεγονός της, αναίτιας, σε πολλές περιπτώσεις λόγω απλού λάθους, απώλειας ασφαλιστικής ικανότητας και υγειονομικής κάλυψης σε χιλιάδες ασφαλισμένους επιστήμονες.
«Είναι τραγικό και απαράδεκτο ένας άνθρωπος που πληρώνει τις εισφορές του και έχει άμεσα ανάγκη από φάρμακα ή θεραπεία να πρέπει να κάνει ο ίδιος διαδικασία 2-3 ημερών στις υπηρεσίες για να μπορέσει να καλύψει αυτά τα φάρμακα και την περίθαλψή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Στασινός ανέλυσε ακόμη σημαντικά προβλήματα του ασφαλιστικού.
Σημείωσε ότι οι οφειλόμενες εισφορές έχουν επιτόκιο 8,75%, το οποίο είναι ληστρικό καθώς υπάρχει πλέον ένας και μόνο, κρατικός, ασφαλιστικός φορέας, ο ΕΦΚΑ, ο οποίος έχει το ίδιο αξιόχρεο με το ελληνικό δημόσιο άρα πρέπει να έχει και τα ίδια επιτόκια, αφού το Ελληνικό Δημόσιο διασφαλίζει την ύπαρξή του.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης