Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% για το α΄ 6μηνο του 2019 αναμένει η Insee - Περιορισμένος ο αντίκτυπος του Brexit

tags :
Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% για το α΄ 6μηνο του 2019 αναμένει η Insee - Περιορισμένος ο αντίκτυπος του Brexit
Η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας εκιτμά ότι ο αντίκτυπος στη γαλλική οικονομία από το Brexit θα είναι περιορισμένος
Περαιτέρω ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναμένει η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (20/3) και η οποία αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης.
Ειδικότερα, η Insee αναμένει ότι η οικονομία της Γαλλίας θα αναπτυθχεί κατά 0,4% τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα, η Εθνικής Στατιστική Υπηρεσία της χώρας ανέφερε ότι τα υψηλότερα εισοδήματα θα βοηθήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες να ενισχυθούν κατά 0,5% για το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις των επιχειρήσεων αναμένεται επίσης να σημειώσουν ανάκαμψη τους επόμενους μήνες, εν μέσω βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.
Όσον αφορά το Brexit, η Insee εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στη γαλλική οικονομία από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι περιορισμένος, διευκρινίζοντας ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, η ανάπτυξη θα μπορούσε να περιοριστεί ακόμα και κατά 0,6% μέσα στα επόμενα τρίμηνα.
Ωστόσο, η πτώση του γαλλικού ΑΕΠ σε αυτήν την περίπτωη θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με την Ιρλανδία, όπου μπορεί να φτάσει ακόμα και το -4% σύμφωνα με την Insee, ή τη Γερμανία, όπου το ΑΕΠ θα μπορούσε να περιοριστεί κατά -0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης