Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,29% και τα 1.302,75 δολ. ανά ουγγιά

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός ενόψει Fed - Στο -0,29% και τα 1.302,75 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την ανακοίνωση της Federal Reserve
Πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (20/3) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,29% στα 1.302,75 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, διατηρώντας την τρέχουσα στάση που έχει αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική.
Παράλληλα, η Fed αναμένεται να δημοσιεύσει και τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, απέναντι στην οποία έχει υιοθετήσει μία περισσόερο «υπομονετική» στάση.
«Η τιμή του χρυσού κινείται πάνω από το όριο των 1.300 δολαρίων χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής της ActivTrades, Carlo Alberto De Casa, προσθέτοντας ότι το πολύτιμο μέταλλο «δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσει τα 1.310 δολ. ανά ουγγιά και παραμένει εγκλωβισμένο κοντά στα 1.300 δολ. ανά ουγγιά».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή στο παλλάδιο σκαρφάλωσε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στα 1.602,12 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου στην πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2019 ενισχύεται κατά +0,79% στα 859,16 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης