Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura, DBS: Στα πρωτόγνωρα επίπεδα τα κινεζικά εταιρικά ομόλογα που είναι καθεστώς default

Nomura, DBS: Στα πρωτόγνωρα επίπεδα τα κινεζικά εταιρικά ομόλογα που είναι καθεστώς default
Σύμφωνα με αναλυτές, τα defaults οφείλονται στις σφιχτότερες νομισματικές συνθήκες, που επιδεινώθηκαν από τα υψηλότερα κόστη δανεισμού, αλλά και στην κατάργηση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος
Όλο και περισσότερες κινεζικές εταιρείες δεν αποπληρώνουν τα εταιρικά ομόλογα που εκδίδουν για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία δύο τραπεζών που παρουσιάζει το CNBC, τα defaults στα κινεζικά εταιρικά ομόλογα -που εκδόθηκαν σε αμερικανικό δολάριο και κινεζικό γουάν- εκτοξεύθηκαν πέρυσι.
Το εταιρικό χρέος σε γουάν ενισχύθηκε στο πρωτόγνωρο επίπεδο των 119,6 δισ. γουάν (17,8 δισ. δολ.), ενώ τετραπλασιάστηκε έναντι του 2017, σύμφωνα με την τράπεζα της Σιγκαπούρης DBS.
Ωστόσο, ακόμα υψηλότερες είναι οι εκτιμήσεις της Nomura σύμφωνα με τις οποίες τα defaults έφτασαν σε 159,6 δισ. γουάν (23,8 δισ. δολ.) πέρυσι.
«Η Κίνα παρουσίασε ένα πρωτοφανές κύμα defaults στα εταιρικά ομόλογα πέρυσι (2018), ως μια ακόμα ένδειξη για την αναταραχή που επικρατεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς η επιβράδυνση βαθαίνει» επισημαίνουν σε σχετική τους ανάλυση οι αναλυτές της DBS.
Η τάση αυτή όμως συνεχίζεται και το 2019...
«Δεδομένης της μειωμένης διάθεσης για ρίσκο και τον τεράστιο όγκο των ομολόγων που ωριμάζουν, το outlook είναι κακό» αναφέρεται η DBS συμπληρώνοντας ότι 3,5 τρισ. γουάν σε εταιρικά ομόλογα που λήγουν φέτος.
Σύμφωνα με αναλυτές, τα defaults οφείλονται στις σφιχτότερες νομισματικές συνθήκες, που επιδεινώθηκαν από τα υψηλότερα κόστη δανεισμού, αλλά και στην καταστολή σκιώδους τραπεζικού συστήματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης