Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέες διώξεις σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Kerimov

Γαλλία: Νέες διώξεις σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Kerimov
Νέες διώξεις σε βάρος του Suleyman Kerimov
Νέες διώξεις σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Suleyman Kerimov, ύποπτου ότι απέκτησε επαύλεις στην Κυανή Ακτή έναντι χρηματικών ποσών τα οποία απέκρυψε και κατηγορούμενου για συνέργεια σε σοβαρή φορολογική απάτη, άσκησε η γαλλική δικαιοσύνη.
Τον Ιούνιο 2018, ο Suleyman Kerimov είχε πετύχει την ακύρωση ενός πρώτου κατηγορητηρίου για ξέπλυμα φορολογικής απάτης.
Σήμερα (20/3) ανακρίθηκε και πάλι και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο με εγγύηση 20 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε ο εισαγγελέας της Νίκαιας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Nice-Matin.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Ρώσος μεγιστάνας είναι ύποπτος ότι ήταν το πρόσωπο που έδινε τις εντολές.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε κληθεί για ανάκριση στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας ο Alexander Studhalter, ο Ελβετός χρηματιστής που είναι ύποπτος ότι είχε χρησιμεύσει ως αχυράνθρωπος στον Suleyman Kerimov.
«Μετά την ανάκρισή του, απαγγέλθηκε σε βάρος του νέα κατηγορία για συνέργεια σε φορολογική απάτη», ανέφερε το περιβάλλον του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Alexander Studhalter αρνείται την ενοχή του και έχει καταθέσει νέο αίτημα ακυρότητας στο Εφετείο.
Καταγόμενος από το Νταγκεστάν, ο Ρώσος γερουσιαστής, η σύλληψη του οποίου στις 20 Νοεμβρίου 2017 κατά την κάθοδό του από αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, είχε επικριθεί από τη Μόσχα, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας.
Η δικαιοσύνη της Νίκαιας τον υποψιάζεται ότι απέκτησε μέσω αχυρανθρώπων πέντε επαύλεις μεγάλης πολυτέλειας στο Καπ ντ' Αντίμπ, στην Κυανή Ακτή, χρησιμοποιώντας μετρητά.
Το ύψος του ποσού που μπήκε λαθραία στη Γαλλία από τη Ρωσία υπολογίζεται ανάμεσα σε 500 και 750 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, που άρχισε το 2014, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 13 προσώπων, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων.
Εξετάζοντας τις ύποπτες κινήσεις των μετρητών, οι ερευνητές έφθασαν μέχρι τον Ρώσο μεγιστάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης