Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Θα νομοθετήσουμε για την α’ κατοικία, δεν έχουν δικαίωμα να μας εμποδίσουν οι θεσμοί

tags :
Ρήγας: Θα νομοθετήσουμε για την α’ κατοικία, δεν έχουν δικαίωμα να μας εμποδίσουν οι θεσμοί
Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας
Την θέση πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθέτηση για την προστασία της α’ κατοικίας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Π. Ρήγας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι θεσμοί δεν έχουν δικαίωμα να μας εμποδίσουν.
«Δεν έχουν το δικαίωμα οι θεσμικοί μας πιστωτές να μας εμποδίσουν.
Η ΝΔ είχε επενδύσει στην περικοπή των συντάξεων και δεν της βγήκε.
Ούτε τώρα θα της βγει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Ρήγας, ο οποίος αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.
«Θεωρώ ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές.
Ακόμη και αν υπάρξει διαφορετικό αποτέλεσμα δεν θα είναι πρόβλημα γιατί έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη για όσα έχουμε κάνει.
Ο λαός θα αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε στην οικονομική μαφία.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα διαπλοκής υπήρχε.
Είναι φανερό ποιοι έχουν πάνω τους δικογραφίες και καταγγελίες και στηρίζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Η πολιτική δεν μπορεί να είναι υποχείριο οικονομικών συμφερόντων.
Ας αποτρέψουμε ένα φαινόμενο ελληνικού μπερλουσκονισμού» τόνισε ο κ.Ρήγας, ο οποίος σχετικά με τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως αυτές προέρχονται από ελάχιστους.
«Έχουμε μια κοινωνική ένταση που περιλαμβάνει εθνικισμό και αλυτρωτισμό» υπογράμμισε ο κ.Ρήγας, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος».
Ο κ.Ρήγας αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα και που προβλέπει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία.
Όπως είπε, η μείωση της θητείας αφορά τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, από την οποία θα επωφεληθούν όλα τα αγόρια αυτών των οικογενειών που στις πολύτεκνες οικογένειες θα κάνουν 6 μήνες θητεία και στις τρίτεκνες 9 μήνες ενώ αναφέρθηκε και στους ανυπότακτους, τονίζοντας ότι όσι παρουσιαστούν μέχρι το 2020, θα απαλλαγούν από όλες τις κυρώσεις και τα πρόστιμα.
Παράλληλα είπε ότι προβλέπεται μείωση για την εναλλακτική θητεία, ότι διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα στρατιωτικά νοσοκομεία υπό προϋποθέσεις καθώς και ότι αν υπάρξει δημοσιονομική δυνατότητα μπορεί και πρέπει να γίνει αύξηση του μισθού των φαντάρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης