Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Καλές οι προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ - Στηρίζουμε την «υπομονετική» στάση της Fed

tags :
ΔΝΤ: Καλές οι προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ - Στηρίζουμε την «υπομονετική» στάση της Fed
Το ΔΝΤ στηρίζει ως «συνετή» την απόφαση της Fed να «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στηρίζει ως «συνετή» την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας, όπως δήλωσε σήμερα (21/3/2019) ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.
«Δεδομένων των πολλών παγκόσμιων αβεβαιοτήτων τις οποίες αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, στηρίζουμε την απόφαση της Fed να κάνει υπομονή πριν προχωρήσει σε ενδεχόμενες αλλαγές στα επιτόκια», τόνισε ο Rice.
Πάντως, μία ημέρα αφότου η Fed αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, το ΔΝΤ εκτίμησε ότι οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν καλές.
«Εκτιμούμε ότι οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία είναι σταθερές, με ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας και υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών», σχολίασε ο Rice, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Το ΔΝΤ πρόκειται να παρουσιάσει στις 9 Απριλίου τις νέες προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
«Θα έχουμε να πούμε περισσότερα πράγματα για την αμερικανική οικονομία» τότε, πρόσθεσε ο Rice, τονίζοντας ότι θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα εκθέσεις σχετικές με το εμπόριο και τους τελωνειακούς δασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ κήρυξαν πέρσι εμπορικό πόλεμο στην Κίνα, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να έχουν επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς η μία στην άλλη σε προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων.
Το ΔΝΤ και πολλοί οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει όμως ότι αυτή η εμπορική διένεξη μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης