Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Μάρτιο 2019 - Στις 51,3 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Μάρτιο 2019 - Στις 51,3 μονάδες ο σύνθετος PMI
Τα στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη PMI στην Ευρωζώνη αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/3) στοιχεία της Markit, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης στον μεταποιητικό κλάδο.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τόσον τον μεταποιητικό κλάδο όσο και τον κλάδο υπηρεσιών, υποχώρησε στις 51,3 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν οριακή άνοδο στις 52 μονάδες.
Όσον αφορά τον μεταποιητικό κλάδο στην Ευρωζώνη, ο δείκτης PMI κατέγραψε περαιτέρω συρρίκνωση στις 47,6 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 49,5 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών στην ενιαία νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Ο μεταποιητικός κλάδος αποτελεί εμφανώς την κύρια περιοχή αδυναμίας και προβληματισμού αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, προσθέτοντας ότι ο κλάδος υπηρεσιών βοήθησε στη στήριξη της οικονομία για το πρώτο τρίμηνο, αλλά βρίσκεται σε μία από τις βραδύτερες περιόδους ανάπτυξης το 2016».
«Οι δείκτες που αφορούν τους απόμενους μήνες θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο αδύναμοι το δεύτερο τρίμηνο», πρόσθεσε ο κ. Williamson, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όλο και περισσότερες εταιρείες περιορίζουν τις προσλήψεις και επανεξετάζουν τις επενδυτικές τους δαπάνες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης