Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stephen Roach (Yale): Ατελής η ΕΕ, αμφίβολο αν θα επιβιώσει μετά το Brexit

Stephen Roach (Yale): Ατελής η ΕΕ, αμφίβολο αν θα επιβιώσει μετά το Brexit
Tην ώρα που εκκρεμεί το Brexit, o Roach διατυπώνει σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον της Ε.Ε.
Αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωση να επιβιώσει, εκφράζει ο καθηγητής του Yale και πρώην πρόεδρος της Morgan Stanely Asia, Stephen Roach.
Την ώρα που εκκρεμεί το Brexit, o Roach διατυπώνει σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον της Ε.Ε.
«Πρέπει να αναρωτηθούμε για το μέλλον της Ευρώπης.
Πρόκειται για μια ατελή ένωση και η επιβίωσή της αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό», δήλωσε ο Roach στο CNBC.
Πριν το Brexit, η ΕΕ βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, όπως η ελληνική κρίση χρέους και η σύγκρουση με την ιταλική κυβέρνηση.
Την ώρα που μια μεγάλη οικονομική δύναμη όπως η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει, μένει να φανεί αν η ΕΕ έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη πίεση από τα κράτη μέλη, την ώρα που εξακολουθεί να αναρρώνει από το σοκ της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, υπογραμμίζει ο οικονομολόγος.

Τοξικό κοκτέιλ απειλεί την παγκόσμια οικονομία


Παρά το γεγονός ότι οι περιστάσεις του Brexit παραμένουν αβέβαιες και αποτελούν έναν μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη, οι Roach εκτιμά ότι το ίδιο το γεγονός δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.
Ωστόσο, το Brexit, ενισχύει το «τοξικό κοκτέιλ» που απειλεί να πλήξει την ανάπτυξη, προειδοποιεί ο οικονομολόγος του Yale.
Η καθοδική πίεση που αυξάνεται στην Κίνα, η αδυναμία της Ιαπωνίας, η συρρίκνωση στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το πιθανό σοκ που θα προκαλέσει το Brexit, ενισχύουν το «τοξικό κοκτέιλ» για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης