Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση Trump στη Fed - Οι αυξήσεις επιτοκίων υπονομεύουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Νέα επίθεση Trump στη Fed - Οι αυξήσεις επιτοκίων υπονομεύουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής
Νέα επίθεση στη Federal Reserve εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος υποστήριξη ότι οι αυξήσεις επιτοκίων υπονομεύουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
«Η αμερικανική οικονομία θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση, εάν η Fed δεν είχε προχωρήσει στις αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Fox Business.
«Η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, αλλά όχι η αμερικανική οικονομία.
Ειλικρινά, αν δεν είχαμε κάποιον να αυξάνει τα επιτόκια, η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είχε ξεπεράσει το 4%», εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε τους δικούς του όρους ώστε να αποφευχθεί η επιβολή δασμών στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν δασμούς, εφόσον αυτές χτίσουν μονάδες σε αμερικανικό έδαφος.
Ερωτώμενος σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, ο Trump έκανε λόγο για πιθανή συμφωνία καθώς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης