Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο «Baa3» παραμένει η αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας

Moody's: Στο «Baa3» παραμένει η αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας
Στο «Baa3» παραμένει η αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας 
Στο «Baa3» διατήρησε την αξιολόγηση για τα καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας η Moody's Investors Service, έπειτα από αναπροσαρμογή των κριτηρίων αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η αξιολόγηση αφορά το πρόγραμμα «Mortgage Covered Bonds 2».
Υπενθυμίζεται πως, στις 5 Μαρτίου 2019, η Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση των αξιολογήσεων των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και Eurobank, ενώ διατήρησε αμετάβλητες τις αξιολογήσεις των Τράπεζας Πειραιώς, Παγκρήτια Τράπεζα και Attica Bank, στον απόηχο της αναβάθμισης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας την Παρασκευή 1/3.
Ειδικότερα, αναβάθμισε Εθνική, Alpha, Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε Πειραιώς, Παγκρήτια σε Caa2 και Attica Bank Caa3
Όπως αναφέρει ο οίκος η αλλαγή στις αξιολογήσεις οφείλεται στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και στην ύπαρξη ενός σχετικά καλύτερου λειτουργικού περιβάλλοντος και φυσικά έχει ως βασική αιτία την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Επιπρόσθετα η εν λόγω αλλαγή αντικατοπτρίζει την εκτίμηση του οίκου για περαιτέρω βελτίωση των θεμελιωδών δεδομένων των τραπεζών, μέσω της μείωσης των προβληματικών δανείων, της αύξησης των καταθέσεων και της σταδιακής βελτίωσης της αδύναμης κερδοφορίας τους.
Παράλληλα, αναφέρεται εκτενώς στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, παραθέτοντας σειρά στοιχείων τα οποία υπήρχαν και στην έκθεση για την Ελλάδα την 1η Μαρτίου 2019.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης