Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η Λοΐζου, αλλά ο Τσίπρας – Το 2019 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής

Μητσοτάκης: Το ζητούμενο δεν είναι να αποσυρθεί η Λοΐζου, αλλά ο Τσίπρας – Το 2019 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής
"Το ζητούμενο όμως δεν είναι να αποσυρθεί κάθε κυρία Λοΐζου, αλλά να αποσυρθεί επιτέλους από την εξουσία ο κ. Τσίπρας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη δικά σας ισχυρή παρουσία στις κάλπες, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές και καταλήγοντας στις εθνικές εκλογές, είπε ο Κ. Μητσοτάκης
«Μαζί θα οδηγήσουμε τη ΝΔ στη μεγάλη νίκη και το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, τόνισε από την Κέρκυρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας  σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ιονίων Νήσων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στις ς 26 Μαΐου «οι Έλληνες πολίτες θα μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα και θα πουν σε αυτή την κυβέρνηση φτάνει πια ως εδώ και θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου, θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις για την επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές».
Μίλησε για θλιβερά για τη χώρα αποτελέσματα από την μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε «καθώς κλείνει αυτή η πονεμένη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση, τα αποτελέσματα είναι θλιβερά για αυτή τη χώρα.
Θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τους φόρους, για τα ψέματα τα οποία είπε, θα τον θυμόμαστε για τη συμφωνία των Πρεσπών, και το πώς εκχώρησε τη μακεδονική γλώσσα, θα τον θυμόμαστε για το διχασμό, για την πόλωση  και το δηλητήριο που ρίχνει στην πολιτική ζωή, αλλά και για τον τρόπο με το οποίο ξέφτισε το δήθεν πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Τα δύο συμβάντα της τελευταίας εβδομάδας επιβεβαίωναν με τον πιο απόλυτο τρόπο την κατάρρευση και αυτού του μύθου.
Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να μην παραιτηθούν, όπως όριζε η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση.
Μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές.
Ωραία το παίζουν δίπορτο οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».
Συμπλήρωσε ότι «όλα αυτά γίνονται για να εξαργυρώσει ο κ. Τσίπρας κομματικά γραμμάτια απέναντι σε πρόσωπα τα οποία συγκρότησαν αυτή την ετερόκλητη πλειοψηφία που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η οποία ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών.
Προς τιμήν τους και σε συνεννόηση μαζί μου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατεβαίνουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές δε θα κάνουν χρήση αυτής της τροπολογίας και θα παραιτηθούν πριν τις ευρωεκλογές, αναλαμβάνοντας με αυτό το ρίσκο της εκλογής τους, διότι αυτό είναι το ηθικό και το σωστό.
Το δεύτερο συμβάν αφορά την περίπτωση της μέχρι και πρόσφατα υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου, την επέλεξε ο κ. Τσίπρας παρότι προφανώς γνώριζε τα όσα είχε πει για την τρομοκρατία, τον προσβλητικό της λόγο για τα θύματα της τρομοκρατίας.
Στη πορεία μάθαμε ότι η κα Λοϊζου εισέπραττε με το αζημίωτο τη σύνταξη της μητέρας της που είχε αποβιώσει"

Ασκώντας  σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της Μυρσίνης  Λοΐζου,  διερωτήθηκε αν τα γνώριζε όλα αυτά και επέλεξε να τα αγνοήσει ή αν δήθεν δεν γνώριζε και αναγκάστηκε να την αποσύρει κάτω από την πίεση της ΝΔ αλλά και της κοινής γνώμης.
"Το ζητούμενο όμως δεν είναι να αποσυρθεί κάθε κυρία Λοΐζου, αλλά να αποσυρθεί επιτέλους από την εξουσία ο κ. Τσίπρας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη δικά σας ισχυρή παρουσία στις κάλπες, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές και καταλήγοντας στις εθνικές εκλογές», όπως είπε.
Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι είναι πρωτοφανές, απαράδεκτο και θλιβερό να βγαίνει υπουργός αυτής της κυβέρνησης δημόσια και να λέει ότι το "Μακεδονία ξακουστή" ανήκει στα Σκοπιά, προσθέτοντας «ή αγνοούν το βάρος των δηλώσεων τους ή παίζουν με αυτές.
Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι για τα εθνικά συμφέροντα» και «λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές να μην ανοίξουμε και άλλα νέα μέτωπα "υπερήφανης διαπραγμάτευσης"».
Όπως είπε, «έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης στο Αιγαίο ή το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο», συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει  κάνει ήδη τεράστια ζημιά και να μην προσθέσει και αλλά προβλήματα.
Κάνοντας αναφορά την εκλογική μάχη των επικείμενων ευρωεκλογών ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε «να ψηφίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει.
Αλλά δε θα ψηφίσουμε μόνο για αυτό.
Εάν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, τότε στην ουσία οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο από έναν αγώνα που έχει δύο ημίχρονα.
Και στο πρώτο ημίχρονο η ΝΔ πρέπει να βάλει πολλά γκόλ και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι από το πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες θα στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι έχει τελειώσει και ότι ήρθε η ώρα η χώρα να προχωρήσει μπροστά».
Για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Μητσοτάκης έδωσε την «αμέριστη» στήριξη του στην υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσγκαροπούλου, αλλά και στους δημάρχους που έχουν τη στήριξη της ΝΔ στο Ιόνιο.

Απάντηση Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Μετά τις ευρωεκλογές μάλλον αυτός θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποσυρθεί

«Δεν ήταν ανάγκη να μας υπενθυμίσει τον καημό του ο κος Μητσοτάκης», αναφέρει το Μαξίμου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το Μαξίμου «εδώ και τριάμισι χρόνια που είναι αρχηγός της Ν.Δ. κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να αποσυρθεί ο Τσίπρας».
«Ωστόσο, μετά τις ευρωεκλογές, μάλλον αυτός θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να
αποσυρθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ευάγγελου Αβέρωφ και αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει κάποιον σοβαρό αντίπαλο στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Στην Κέρκυρα ο Μητσοτάκης - Οι σταθμοί της περιοδείας του

Συναντήσεις με φορείς για θέματα τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας, είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ, στην Κέρκυρα.
Προηγήθηκε η συνάντησή του με  μέλη του σωματείου οδηγών ταξί Κέρκυρας, αλλά και η επίσκεψή του στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο  κ. Μητσοτάκης στις 10:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση σε καφέ του νησιού με μέλη του σωματείου οδηγών ταξί Κέρκυρας και άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δεν λειτουργεί όπως είπαν με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο» και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους.
«Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι  «το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε».  
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί.
Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού» και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα»

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας.
Πρόκειται για μια δομή ανοιχτής φροντίδας η οποία απασχολεί 28 άτομα με αναπηρία.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά και γονείς, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, με το μεγαλύτερο να είναι η χρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και το Κέντρο μπόρεσε να μείνει ανοιχτό χάρη στις δωρεές Κερκυραίων.
Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι για τα παιδιά αυτά μετά το θάνατο των γονέων.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε « βρίσκομαι εδώ για να αναγνωρίσω, να στηρίξω και να τιμήσω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για να προσφέρετε στα παιδιά αυτά καλύτερες συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης.
Εδώ έχουμε περίσσευμα φροντίδας και αγάπης.
 Θέλω στο πρόσωπό σας να αναγνωρίσω όλες τις προσπάθειας της κοινωνίας των πολιτών».
Υπογράμμισε ότι η  δική του σχέση με τα ζητήματα αναπηρίας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. «Θυμάμαι ότι η μητέρα μου είχε το θάρρος σε μια εποχή που τα στερεότυπα κυριαρχούσαν να σπάσει ταμπού και να βοηθήσει ώστε να υπάρξει πρόοδος για τους ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε ότι στην επίσκεψη που έκανε στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) παρουσίασε πλαίσιο παρεμβάσεων για όλες τις πτυχές ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος.
« Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει άλλη άποψη, αφού οτιδήποτε δεν είναι στενά κρατικό δεν στηρίζεται.
 Θα ήθελα να δω να ιδρύεται μια νέα στέγη διαβίωσης εδώ στη Κέρκυρα και η Ρόδη και εγώ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Στο πρόσωπό μου το σχήμα των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης θα βρει έναν σύμμαχο.
Έχω μιλήσει με πολλούς γονείς και ξέρω την αγωνία τους» τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές.
Παράλληλα ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση, πέρα από τη μέριμνα του κράτους «θα δώσει και φορολογικά κίνητρα για δωρεές ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν δράσεις σαν τη δική σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης