Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Την απομάκρυνση της May μεθοδεύουν 11 Βρετανοί υπουργοί - Κρίσιμες μέρες για το Brexit

Sunday Times: Την απομάκρυνση της May μεθοδεύουν 11 Βρετανοί υπουργοί - Κρίσιμες μέρες για το Brexit
«Tο τέλος πλησιάζει. Θα έχει φύγει σε 10 μέρες», ανέφερε για τη May μέλος του υπουργικού συμβουλίου
Την απομάκρυνση εντός ημερών της Τ. May,  εξωθώντας την σε παραίτηση από την πρωθυπουργία,  μεθοδεύουν παρασκηνιακά 11 μέλη του υπουργικού συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ των Sunday Times, Tim Shipman.
 «Ένα πλήρως ανεπτυγμένο πραξικοπηματικό σχέδιο του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το βράδυ για την απομάκρυνση της Τ. May από την πρωθυπουργία»,  σύμφωνα με τον Tim Shipman.
Μάλιστα, μέλος του υπουργικού συμβουλίου, που μίλησε χωρίς να κατονομαστεί, ανέφερε χαρακτηριστικά στον Tim Shipman πως «το τέλος πλησιάζει.
Θα έχει φύγει σε 10 μέρες».
Σημειώνεται ότι περί ανακοίνωσης παραίτησης από την ίδια τη May συμφώνησαν ανώτερα υπουργικά στελέχη, προειδοποιώντας ότι έχει μετατραπεί σε ένα «τοξικό» και «ανακόλουθο» πολιτικό πρόσωπο, η κρίση της οποίας «έχει γίνει χαοτική».
Πάντως, σύμφωνα με τον  αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ των Sunday Times, Tim Shipman, από τους υποψήφιους για να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός είναι ο David Lidington, υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης και de facto αναπληρωτής πρωθυπουργός, ενώ άλλοι προωθούν για το πόστο τον υπουργό Περιβάλλοντος Michael Gove ή τον υπουργό Εξωτερικών Jeremy Hunt.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης