Χριστοφιλοπούλου: Διψήφιο ποσοστό που θα πάρει το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές – Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη

Χριστοφιλοπούλου: Διψήφιο ποσοστό που θα πάρει το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές – Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη
«Η ψήφος στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα αλλαγής και για την εθνική αναμέτρηση», σημειώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου
«Το ποσοστό που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές θα είναι διψήφιο, εκτιμά η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνέντευξή της το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως σημειώνει «όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα».
Για το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει χαρακτηριστικά «θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και θα αιφνιδιάσουμε όσους ποντάρουν στο αντίθετο».
Επιπλέον, η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι υπάρχει διακύβευμα στις ευρωεκλογές κι αφορά στη προοδευτική στροφή που είναι όρος επιβίωσης για την ΕΕ.
Υπογραμμίζει ότι «είναι αναγκαία όσο ποτέ η ψήφος αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», αλλά και πως «αν δεν προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπει φρένο στην άνοδο του λαϊκισμού, ακροδεξιού και αριστερού, που τόσα δεινά έχει φέρει».
«Η επερχόμενη ήττα στις ευρωεκλογές θα δυσκολέψει αναμφισβήτητα τον κ. Τσίπρα, και αυτό αποδεικνύεται αν δει κανείς τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών το 2009 και το 2014-2015», επισημαίνει η κ. Χριστοφιλοπούλου.
«Η ψήφος στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα αλλαγής και για την εθνική αναμέτρηση», όπως σημειώνει.
Ακόμη, η ίδια αναφέρει τους λόγους που είναι αναγκαίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, ενώ για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ το επόμενο Σαββατοκύριακο τονίζει  ότι στόχος είναι «να περάσουμε από τον πολυκομματικό φορέα του σήμερα σε έναν ενιαίο φορέα» και «να ξεκαθαρίσουμε το πολιτικό αφήγημα με το οποίο θα πορευθούμε στις εκλογές».
«Το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.
Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα Μαξίμου, με τον τυχοδιωκτισμό που τους χαρακτηρίζει, να καπηλευθούν τις προοδευτικές ιδέες και τις διαχρονικές αξίες που υπηρετούμε», υπογραμμίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Τέλος, η ίδια σχολιάζει την "Πρωτοβουλία προοδευτικών πολιτών- Γέφυρα" λέγοντας ότι « στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πράγματι γεφυρώσει τις διαφορές τους με τους Αντώναρο, Παπακώστα, Κουντουρά και λοιπούς.
Τώρα πού είναι η πρόοδος σε αυτή τη "συμμαχία" ειλικρινά δεν ξέρω.
Οι "γέφυρες" που προσπαθούν να στήσουν είναι συναλλαγές με γυρολόγους, που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνη".
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS