Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζορμπά (υπ. Πολιτισμού): Η περιφέρεια έχει υποτιμηθεί σημαντικά στον τομέα του πολιτισμού

Ζορμπά (υπ. Πολιτισμού): Η περιφέρεια έχει υποτιμηθεί σημαντικά στον τομέα του πολιτισμού
Η υπουργός επισημαίνει ότι επιθυμεί να συνδέσει τη θητεία της με την περιφερειακή πολιτική για τον πολιτισμό
«Η περιφέρεια έχει υποτιμηθεί και συνταγματικά της οφείλουμε. Θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα θα δώσει ανάσα στον Πολιτισμό», τονίζει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.
Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Καθημερινή» η υπουργός επισημαίνει ότι επιθυμεί να συνδέσει τη θητεία της με την περιφερειακή πολιτική για τον πολιτισμό, ενώ στη εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.
Πιστεύει ότι μόνο με «γέφυρες» μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα τα νέα ζητήματα που τίθενται.
Με αφορμή τις αντικαταστάσεις των δύο διευθυντών του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Εθνικού Θεάτρου, προτρέπει να «σκεφτούμε όλοι τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στο μέλλον για την καλύτερη λειτουργία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στους εποπτευόμενους φορείς.
Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, και αυτό καλούμαστε να προωθήσουμε».
Ερωτηθείσα σχετικά με τις ενέργειες της στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (άγονος διαγωνισμός και τοποθέτηση προσωρινού διευθυντή για να ανοίξει το μουσείο με τη μελέτη της προηγουμένης διευθύντριας μέχρι τον νέο διεθνή διαγωνισμό) η κ. Ζορμά, επισήμανε ότι όφειλε να αντιμετωπίσει το ζήτημα καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς εξηγήσεις γιατί δεν ανοίγει τη συλλογή του Μουσείου, τονίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξει έως το καλοκαίρι.
Αναφορικά με το ζήτημα του «δρομέα» που προέκυψε μετά τη συνάντηση της με τον εικαστικό δημιουργό του, Κώστα Βαρώτσο, η υπουργός επανέλαβε ότι είχε πει από την πρώτη στιγμή «ούτε πρόταση υπήρξε ούτε παραγγελία ή οτιδήποτε άλλο.
Συμβουλές εισέπραξα, πρόταση δεν έκανα».
Σχετικά με την έκταση που πήρε το θέμα η κ. Ζορμπά επισήμανε ότι «οι πολιτιστικοί πόλεμοι είναι συνήθως πολύ σκληροί και όταν το μείγμα είναι ναρκισσισμός - φαντασία - εθνικιστική έξαρση και καταλήγει μετά από μέρες σε λουλουδάκια στο μνημείο, είναι καλύτερα να κάνεις τη δουλειά σου και να αφήνεις τους άλλους να λένε ότι θέλουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης